Omdömen

3.2
Baserat på 17 omdömen och 137 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
11 maj 2023

Kriminologi

Helt okej

Skolan är trång när alla slutar elelr vid raster. Vissa lärare är bra andra är dåliga och skolan gör inte jättemycket åt det och sätter läxhjälp och extramatte på tider vi redan har lektioner så vi kan inte gå på dem. Maten är helt ok och skolan gör många roliga studieresor till större orter till exempel APL utomlands, studie resa till Rom och Stockholm
Elev
24 sep 2022

SABET22B

Kunde it trivas bättre

Skolan är väldigt bra, jag trivs super. Man får en positiv attityd av omgivningen, lärandet är super och eleverna är också schyssta. Vår skola har lyckats bra med aktiviteter såsom blanka jogg eller blanka kampen, blanka rewards. Maten är dock sådär, lite trångt ibland men alla känner alla! det är mycket familjärt men en sak jag hatar är våra falska brandalarm.
Elev
24 sep 2022

Sådär, blandat

Tråkigt med brandalarm ofta och själva byggnaden är liten. Inte mycket aktiviteter, lärandet och lärarna går ändå fint men skolmaten är sådär och automaten är it den bästa som vi har.
Elev
24 sep 2022

Nöjd elev

Jag tycker att man får en positiv attityd av omgivningen, känner mig glad och verkligen motiverad! Vi har bra lärare och bra elever, inte en tråkig stund och man blir motiverad. Lite trångt ibland bara, skolan är it så stor men annars är den hur bra som helst.
Elev
18 nov 2021

Samhäll

Bra lärare som väger upp det dåliga

Många lärare är bra! Fräscha lokaler och mycket rent! Samhall gör ett bra jobb. Eftersom skolan är lite mindre känns det mer avslappnat att komma till skolan. Inget handlar om status så det är skönt. Maten är inte så bra:( det tycker jag att dom ska göra något åt, dock har denna fråga tagits upp många gånger å inget har hänt. Det finns lite negativa grejer men lärarna väger upp det! Speciellt EW, PJ, JW och KF, de lyckas vara personliga men inte privata, precis på ett lagom sätt!<3
Elev
11 nov 2021

Samhäll

Förfärligt

Så mycket snack om att alla ska trivas och vi får skriva massa blanketer om trivsel osv men inga åtgärder tas. Jag får inte ens ETTsä skåp när det finns massa lediga, vilket är obegripligt. När man ber mentorn så skickar dom dej till receptionen, sen skickar dom dig vidare till rektorn… det är ingen som vill ta ansvar och det suger helt ärligt:( vart ska jag lägga alla böcker och vinterjacka? Bush jao

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Skövde

Hej! Tack för ditt inlägg och att du lyfter saker som vi behöver åtgärda. Jag beklagar detta. Självklart löser vi ett skåp till dig. Återkom till receptionen igen eller till mig direkt. Mvh Annika Gustafsson/rektor
Elev
28 okt 2021

Sam

Ryktet viktigt!

Jag gör nu mitt sista år på dbgy Skövde och jag har blandade erfarenheter. Här får ni en lista;

Minus

- Ryktet före allt! Eftersom dbgy är en friskola är de beroende av att varva nya elever! De blingar ut sig själv som perfekta på sociala medier och det får en att få väldigt höga förväntningar. Dom gör det inte direkt lättare för sig själva när det sätter skolan på en pedistal. Exempel: skolan fläshar mycket att de har gratis frukost på skolan, de använder fina Google bilder på frukost som inte skildrar verkligheten. Frukosten består av knäckemacka, ost, te och blaskigt kaffe.

-Mycket snack lite verkstad! Skolan skickar ut många blanketter och ställer mycket frågor om trivsel och inflytande(ett plus såklart), men när man kommer med kritik händer absolut inget. Vi har exempelvis försökt att få tillgång till kaffe och te under dagarna men detta har helt blivit avslaget. Även om vi såklart skulle betalat för det.

- Maten är faktiskt usel. Budgeten måste vara låg eftersom kvaliteten är mycket låg på råvarorna. Vi får maten levererad till skolan och jag har ingen aning vart den kommer ifrån tyvärr. Det är mycket grytor och alla är slemmiga eftersom majsenamjöls är kockarnas främsta ingrediens. Förutom att maten inte smakar något får vi snålt om mat.

- Vart går pengarna? När vi började blev vi lovade resor hit och dit, Covid 19 gjorde detta svårt och det har jag full förståelse för. Men pengarna som skulle läggas på resorna vart tog dom vägen? För det läggs inte på uppvärmning av skolan när det blir kallt, eller på AC när det blir för varmt. De läggs häller inte på en kaffemaskin eller på saker att göra för eleverna.

- Det finns ingen möjlighet till parkeringar. Närmast man kan stå är på Volvos parkering där man egentligen inte får stå.

Nu till det roliga! Plusen

- Många av lärarna är bra! Trevliga och snälla, våra mentorer är fantastiska och kuratorn lika så. Man får alltid bra bemötande och det känns som om man lär känna lärarna på ett personligt plan.

- Skolans lokaler är bra och fräscha. Det är alltid städat och fint.

- skolan ligger bra till! Lagom centralt och bra till stationen.

Sammanfattningsvis tycker jag det är pinsamt att skolan håller på så som dom gör med pengar och yta. Min syn på privatskolor har ändras efter min tid på dbgy. Vissa av skolans lärare väger upp det negativa. En stor del till varför jag valde skolan var för att den är liten, och det är något som passar mig bra.
Elev
26 sep 2021

hantverk

besviken

jag hade höga förväntningar men jag blev besviken.
korridorerna är väldigt trånga, och det samlas mycket folk på vissa ställen så att det blir väldigt svårt att komma fram och hålla avstånd under pandemin.
lärarna var trevliga de första veckorna men nu har de börjat visa sina riktiga sidor och det känns som att de flesta av de inte bryr sig om eleverna utan bara vill ha in uppgifter. man får jobba ganska mycket hemma och lärarna tar inte hänsyn till att man redan har uppgifter att jobba hemma med i de andra ämnena, så det blir rätt stressigt ibland när det blir så mycket att göra.
de är väldigt snåla med skolmaten, till exempel när det är panerad fisk så får man endast ta en bit var, så man blir inte mätt. den vegetariska maten är ganska äcklig och smakar ingenting.
skolan bryr sig väldigt mycket om sitt rykte har jag lagt märket till, och det är väll därför jag trodde att skolan skulle va bra. men den är inte så bra som den låter
Elev
18 feb 2021

Det var bra, men sen hände något.

När man kommer in i skolan är lokalerna fina och fräscha. Ska jag vara helt ärlig trivdes jag rätt bra de första 1.5åren. Bra lärare som såg och lyssnade. Bra lokaler etc. Maten har alltid varit snål, någon gång fick vi bara ta 3 potatisbullar till lunch, och om jag minns rätt fanns inget annat tillbehör än sallad till den måltiden. Fanns ingen chans i norden att man skulle bli mätt på det. Samma sak gäller med all styckmat;korv, köttbullar, kyckling etc. Ofta är det extremt lite mat som man ska stå sig på, även när man äter vid slutet på dagen och det finns mat över är det sällan vi får ta fler än maxantalet.

Som jag sa, de första året och lite till var bra, det var först i andra året som jag började på rikigt började märka problem. Detta var i samband med att de bytte rektor och att bra lärare slutade på skolan. Då började man märka att en specifik lärare höll hela skolan i schack. Efter dennes avgång började informationen om saker tryta, vi fick information bara dagen innan det skulle ske och dessutom knapphändig information. Man började märka mer och mer att lärarna inte lyssnade på oss egentligen utan bara lät det gå förbi. Detta gäller såklart inte alla lärare! De har en del väldigt bra lärare och utan er hade jag inte klarat mig såhär långt. Lärarkåren håller varandra bakom ryggen så kommer man med kritik gentemot en lärare får man ofta höra att det inte alls stämmer det denne har sagt.

Sen är vissa lärare experter på att favorisera, gör man bra ifrån sig i skolan, utan att klaga på hur allt styrs, då får man guld och gröna skogar. Men har man svårt för skolan eller inte satsar så hårt får man en annan bemötelse.

Om man skulle vara duktig i skolan men att du är osäker på om du vill jobba inom detta område efter gymnasiet och råka säga det på en av dina apl;er, kan du räkna med att få ett samtal med mentor och apl-samordnare. Ett samtal som jag anser ska handla om att ta reda på hur personen mår och varför detta beslut tagits, om något hänt etc. Jag anser inte att det ska handla om att berätta för mig hur besviken apl-samordnare är och hur lite jag presterar på min apl. Att mina betyg riskeras om jag inte gör bra ifrån mig på apl;en. De kommer antagligen be dig vara själv under samtalet också, och allt detta sägs utan att ha kollat upp faktan bakom det, utan att kolla om personen verkligen presterar eller inte. Sen när man ställer personen mot väggen säger denne att den inte alls sagt dessa grejer och rektorn håller personen bakom ryggen.

En sista grej, de är extremt noga med ryktet på skolan, hur man ser ut utifrån. Allt handlar om att skolan inte ska få ett dåligt rykte utåt sett. Men när de behandlar sina elever såhär är det faktiskt rätt svårt att få ett bra rykte.

Skulle man klaga på tex studiero kan man få till svar ett svar om att man bara känner så just nu för att man är upprörd för att det minsann har blivit mycket bättre, även om man sagt i tre års tid att det är hemskt att sitta i klassrummet. Så ibland är det rätt dåliga på att bekräfta våra känslor.

De gillar enkäter som ska ta reda på hur vi har det på skolan. Vilket är super, men när det kommer fram att skolan har vissa utvecklingspunkter tas detta upp i klassen och klassen får frågan om vad som är dåligt och vad som kan ändras och förväntar sig ett svar där och då. Utan att få chansen att vara anonym, utan man ska bara räcka upp handen och säga problemen med skolan. Som om man vill hänga ut sig själv på det sättet.. Detta leder till att man ljuger på dessa enkäter, för att slippa ifrågasättningen efter. Vissa gånger när vi sagt på vilka sätt skolan kan ändras och utvecklas på har vi fått en bortförklaring som förklarar hur svårt det är att bedriva skola och att man inte kan göra allt hela tiden.

Superbra att de tar reda på exakt vad som behöver ändras men detta kan göras på ett snyggare och mer anonymt sätt.

Tycker dock fortfarande att undervisningen har varit bra. Jag har lärt mig mycket.
Elev
21 jan 2021

50/50

Skolan är trevlig och den är väldigt fin inuti. Den är fräsch, dock har den ganska små korridorer men man känner sig snabbt hemma o lär sig skolan utantill. Bra scheman men lite väl korta raster, på skolan finns det ej håltimmar. Lunchen är helt ok, ganska dålig variation och lite smaklös men helt ok. Man lär känna nästan alla elever och man känner sig trygg i korridorerna, vissa lärare är toppen men vissa suger. Kuratorn är superbra. Skolan är medioker, varken toppen eller varken jättedålig. Skolan är noga med ordningsregler och ordning är A och O för dom.
Elev
17 jan 2021

Välj en annan skola :)

Jag skulle råda er att inte gå på denna skolan, en skola har aldrig fått mig att må så dåligt. Om någon elev beter sig illa mot en annan elev så kan du inte räkna med att dem ska göra något åt saken, det var t.om så att självaste personalen fick min kompis att börja gråta.. Är det något du är missnöjd med så hjälper det inte att du går till personalen, de kommer säga att dom ska kolla på det och sen så händer inget. En gång så hade jag 4 prov på en vecka, när vi i klassen klagade fick vi som svar att det inte räknas om man lägger till ett ämne vilket är konstigt då detta är obligatoriskt för att kunna få alla sina poäng. Skolmaten är kanske inte den bästa och dessutom snålar dom väldigt mycket med hur mycket man får äta så du kommer troligtvis inte bli mätt. Det finns dock personal på denna skolan som faktiskt bryr sig och utan dem hade jag aldrig klarat av gymnasiet.
Elev
12 jan 2021

Skolmat

Det är en väldigt mid skola. Det är lite vardagslyx dom t.ex. glass efter soppa och att den städas konstant. Men skolan fokuserar för mycket på vad andra tycker om skolan. Skolan visar sig stolt på sociala medier. Men när vi elever vill ha en ändring händer det inte så mycket. Skolan snålar något ordentligt med maten. En fiskbit, 10 köttbullar, 2 pannbiffar o.s.v. Folk blir ju inte mätta så vi klagar ju. Det har påpekats i flera år. Men dom vägrar köpa mer mat. DBGY är en del av Sveriges högst omsatta utbildningsföretag. Då kan man ju tycka att dom ju tycka att man kanta sig mätt iallafall. Men tydligen inte.
Tilde Larsson
Elev
28 dec 2020

Bra skola för dig som trivs i mindre sammanhang

Jag som många andra ville inte gå på en för stor skola och då hittade jag drottning blanka. En lugn och mindre skola med bra utbildningar och lärare. Jag trivs jättebra och känner att jag får min röst hörd
Elev
11 mar 2020

Såhär är det svart på vit hahah

Skolan är en av dom bästa i skövde, man kommer nära lärarna och dom hjälper en verkligen när man behöver hjälp. Visst det är lite oklart då och då vad som egentligen gäller men över lag så är det en bra gymnasieskola.
Dock skulle dom behöva öka aktiviteter i klasser för att öka gemenskapen och sen behöva lyssna lite mer på eleverna.
Men skolan är bra och jag ångrar verkligen inte mitt val av gymnasieskola och linje.
Elev
22 nov 2019

Nära till bussen

Friskola som vill spara pengar
Inga anpassningar i undervisningen även om man har diagnos eller läkarintyg, inga schemabrytande aktiviteter för att öka gemenskapen i klassen, vi får inte jobba något praktiskt trots att det är en yrkesutbildning, förbereder dåligt för arbetslivet.
Elev
15 nov 2019

Mycket bra!

En jättebra skola, lyssnar och kan anpassa sig efter de du behöver. Det gör inget ifall du har F i tex engelska eller matte Från 9:an, du kan läsa igen det Under tiden du pluggar på ditt program!
Elev
22 okt 2019

Skolan är fin

Bra personal,lyssnar osv

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen