Omdömen

2.3
Baserat på 9 omdömen och 72 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
24 mar 2023

teknik

Välj en bättre skola

Jag valde denna skolan som mitt första val då jag har hört mycket bra saker från deras hemsida, delvis att man har studiegrupp med en studiecoach där hen ska hjälpa dig med allt möjligt inom skolan, som att planera och hur man ska förbereda sig inför prov. Vad man fick istället var ett långt pass i varje vecka som är studiegrupp som bara är slöseri på tid, studiecoachen ger dig en lång enkät varje gång vi har passet, det är inte det värsta... Samtalen vi får är inte något bra, man går igenom en "eds" där dina betygmål syns, och det ända saken läraren säger att du har f på detta ämnet och på det andra du har e, vad bra, jag visste själv inte mina egna betyg. Kemi läraren är alltid sjuk en vecka innan provet. Om du gick i ettan så ska du ha kemi andra året istället för att det finns bara en kemi lärare och när hon inte kommer ett år blir år två bara svårare.
Annat
29 sep 2022

Skit dåligt

Sämsta gymnasiet välj inte det alls. Gick där i 3 år och upplevt de sämsta undervisningar och förklaringar tråkigt och trångt skola. Mattelärarna är dem sämsta och sv läraren. De hade även brand övningar som var helt onödiga och jobbiga och pinsamma. Sedan så var det mycket tråkiga lärare som visar bara filmer. Som engelska,historia och svenska lärare jag hoppas att den stängs för evigt.

Svar från Kunskapsgymnasiet Uppsala

Hej,
Vad tråkigt att höra att du upplevde skolan så och att du inte tyckte om dina lärare. Vi känner inte igen det du beskriver, men det är självklart jätteviktigt för oss att våra elever trivs på skolan. Vi vill gärna ha feedback från både nuvarande och tidigare elever, så du är alltid välkommen att kontakta skolans rektor för att berätta mer specifikt om dina upplevelser så att vi kan utvecklas och bli en bättre skola för alla våra elever.
När det gäller skolans brandövningar vill vi påpeka att alla skolor och arbetsplatser genomför brandövningar som en del av det systematiska brandskyddsarbetet. Det är något som måste genomföras för att vi ska kunna säkerställa en trygg miljö för våra elever och medarbetare.
Elev
18 aug 2022

Sam/ek

Gör er research

Rätt kass skola, kommer inte inte klara 3 år. Det finns några riktiga änglar till lärare och det är nog det ända bra med skolan. Tyvärr har många av lärarna en kass attityd mot oss elever och är inte ens villiga att diskutera kompromisser för att förbättra skolgången. Maten är helt ok. Det finns det inga utrymmen inomhus att hänga vid under raster. Lokalen är liten och delas med grundskolan, dock relativt fräsch. Men, men, om du vill ha höga glädjebetyg kör på! Kan vara en skola för dig ;)

Svar från Kunskapsgymnasiet Uppsala

Hej,
Vad tråkigt att du inte tycker att skolan når upp till dina förväntningar. För oss på Kunskapsgymnasiet är det alltid viktigt att våra elever trivs och att de utvecklar de kunskaper de behöver. Ta därför gärna upp dina synpunkter med din studiecoach eller skolans rektor och berätta lite mer specifikt om problemen du upplever, så kan vi försöka hitta en lösning. När det gäller din kommentar kring glädjebetyg vill vi poängtera att vi arbetar systematiskt med betyg och bedömning för att säkerställa att eleverna får de betyg de förtjänar utifrån de kunskaper och förmågor de har uppvisat i varje kurs.
Elev
26 maj 2022

Samhäll

Varnar dig att börja här…

Jätte dålig skola. Betygen är inte rättvisa då lärarna går ut på hur du är mot dem gällande betygsättning. Rekommenderar att du inte börjar här om du tänker söka. Om jag lämnar detta omdöme kommer dem antagligen neka min upplevelse eller säga något likande som ”vi känner inte igen din bild av skolan”. Jag och en grupp vänner har bestämt oss att lämna en anmälan till skolinspektionen. Dem är en friskola vilket säger väldigt mycket om hur dem är som skola. Alltså att dem vill bara känna massa pengar och inte ge verktygen som deras elever behöver. Slutligen så säger jag att skolan är under all kritik och borde stängas ner.

Svar från Kunskapsgymnasiet Uppsala

Hej, Vad tråkigt att skolan inte lever upp till dina förväntningar. Vi accepterar självklart inte favorisering av elever. Om du vill ge mer återkoppling kring din skolgång får du gärna kontakta sin studiecoach eller skolans rektor.
Elev
11 apr 2022

Elev i åk 3

Hittar insekter i maten. Lärarna lägger det berget de vill ha beroende på vem det är.
Annat
30 okt 2021

Ta mig här ifrån.

Det är så trångt att du inte får sitta någonstans i korridoren när det är rast. Annars är man tvungen att sitta i ett klassrum.
Några lärare kan inte ens yrket och undervisningen är kass.
Matsalen är dessutom så himla skräpig och liten, nästan ingen variation på mat, samma mål konstant.

Min värsta val jag har gjort. Jag kommer absolut inte stå ut i 3 år.

Svar från Kunskapsgymnasiet Uppsala

Vad tråkigt att du inte tycker att skolan når upp till dina förväntningar, vi känner inte igen den bild du har av skolan och vi tycker att du ska lyfta dina synpunkter med din studiecoach eller rektor.
Elev
5 feb 2020

Så besviken!

I ettan var skolan skit bra, lagom med elever och man kände verkligen gemenskapen, men sen ändrades allt. Workshop blev till studieforum och nu känns det mest som skolan bara bryr sig om att tjäna pengar. Dom trycker bokstavligen ihop alla på en sån liten yta att man verkligen inte trivs.
När man dessutom sökte till skolan i ettan blev vi lovade att åka utomlands, praktik och mycket mer. Men allt detta är slopat. Känner mig så besviken och längtar tills man kommer här ifrån.
Elev
2 feb 2020

Kunskap

Bästa gymnasiet i Sverige
Elev
8 apr 2019

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen