Omdömen

3.9
Baserat på 77 omdömen och 583 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
28 jul 2023

Natur

Bra skola

En väldigt bra skola med duktiga lärare! Bra skollunch. Enda minuset är att lokalerna är ett slitna.
Föredetta elev
15 jun 2023

har större potential

+ var väldigt nöjd med min klass
+ maten var ändå hyfsat bra
+ aktiv elevkår

- det förekommer mobbning och kränkningar, skolan är dock bra på att reagera men man kan tycka att man bör veta bättre vid 16+ åldern

- flera katastrofala lärare, där vissa ger för låga och andra för höga betyg. Vet att det har lämnats klagomål om specifika lärare men man har inte fått någon förståelse

(Det finns definitivt några bra lärare men en majoritet av de jag haft håller en för låg nivå i sin undervisning)
Elev
7 jun 2023

Natu

Rätt bra

Bra skola med riktigt bra mat. Till mesta dels kompetenta lärare men så är det väl på varje skola. Mycket resor och aktiviteter och ganska schyssta scheman. Om du gillar mat gillar du Nacka Gymnasium. Parkeringen är dock riktigt dyr nu men förutom det så är det bra.
Elev
9 maj 2023

Bra skola

väldigt bra skola då den är fylld med bra folk
Elev
25 apr 2023

Samhällsvetenskapsprogrammet utland

Supernöjd med mitt val!

Superbra skola! Alla lärare är toppen och maten är otroligt god. Stämningen i korridorerna är alltid bra och skolan är allmänt ren och fin. Cafeterian har bra utbud och personalen är alltid trevlig. Elevkåren på skolan är aktiv och hittar alltid på massor av aktiviteter. Skolgården är aningen tråkig men inget man inte kan ha överseende med.
Elev
22 nov 2022

El och energi

Super bra skola

Nacka gymnasium är det bästa jag har valt. Jag får lära mig saker som andra skolor inte ens pratar om. Vår utbildning gör att vi kan bli precis vad som helst inom elbranschen. Vi har praktik ute på byggen i tvåan och trean. 9 av 10 elever på el-linjen får jobb direkt efter gymnasiet.
Elev
22 nov 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet medier, information och kommunikation

En mycket nöjd elev!

Jag tycker att Nacka Gymnasium är ett utmärkt val för någon som siktar på seriösa men samtidigt roliga studier. Lärarna är professionella och utbildning har en mycket hög standard.
Föredetta elev
7 okt 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet beteende

Många var bra, vissa var sämre

Lärarna varierade men många var bra, vissa sämre och vissa helt otroliga. Lärarna följde kursmaterial men erbjöd variation i utbildningen med olika slags examinationer och arbetsuppgifter. Enligt min åsikt alldeles för lite aktiviteter och utflykter, samt att vissa klasser prioriterades mer och fick göra mer (ex natur och ekonomi). Dessa klasser fick betydligt mer aktiviteter och större delen av budgeten gick till de. Jättebra mat och jättebra cafeteria. Supertrevlig personal! Stor skola vilket automatiskt leder till att man inte känner alla 2000 personer, men trevligt att kunna se nya ansikten.
Elev
17 sep 2022

Naturutland

Jättrbra!

Väldigt bra skola! :):):)
Elev
24 aug 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet Konst & Design

Bra skola!

Går i trean just nu på Sam Konst och Design och måste säga jag gillar gymnasieupplevelsen här otroligt mycket! Bra lärare, finns bra stöd, god skolmat, allmänt många bra resurser för att nå dit man vill. Finns många tillgångar som många andra skolor inte har och du får många möjligheter. Även om det är en stor skola känns den hemkär då det är många småhus. Ogillar dock toaletterna och mitt program känns inte så representerat, varav jag gav en fyra
Föredetta elev
15 jul 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet utland

Rätt dåligt käk, allt annat ypperligt

Fantastisk skola, eldsjälar till lärare. Utlandsresor som var otroligt givande. Stabilt bibliotek och tysta utrymmen där man kan plugga ostört. Någorlunda vinklad recension då jag kom från Thoren Business School på Medis.
Föredetta elev
4 jun 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet utland

Tack Nacka!

Har gått ut skolan och kan säga att mina 3 år på nacka var de bästa i mitt liv! Att få bo i England i 3 månader med klassen var typ det roligaste jag någonsin har gjort!
Elev
4 jun 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

Nacka<3

Superbra skola! Mycket roligt folk och lärarna är mycket bra, är väldigt nöjd med iaf 90% av dem. Skolan är stor vilket jag tycker är mycket bra så det finns många personer att umgås med. Pga de många linjerna finns det alla typer av folk. Skolmaten är god och lokalerna bra.

Rekommenderar verkligen oavsett om man haft toppbetyg sen innan eller inte!
Elev
2 jun 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet beteende

Jättebra skola

jättebra skola med fantastiska lärare och elever! biblioteket är 10/10
Elev
17 maj 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet beteende

Riktigt bra skola!

Nu är det snart dags för mig att gå ut och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med den här skolan! Maten är generellt sett god, personalen är trevlig, det är få lärare jag har träffat som är genuint otrevliga (men de existerar förstås). Bra organiserad skola med flera klubbar att gå med i. Givetvis har skolan också världens finaste bibliotek!
Personal
10 maj 2022

Naturvetenskapligt program

Goda kunskaper utan glädjebetyg

En av Nacka kommuns kommunala gymnasieskolor. Kännetecknas av mycket professionell personal som verkligen vill elevernas bästa. Höga krav men också möjlighet till stöd. En fantastisk elevhälsa med specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer och Studie och yrkesvägledare. Betygen man får med sig reflekterar gott de kunskaper man har för vidare studier. Engagerad elevkår och skolgrupper som Bokcirkel, miljö och klimat grupp, spelgrupp, aktieklubb mfl.
Elev
10 maj 2022

Dåligt folk

Denna skola passar säkert bra ifall du bor i en villa på Värmdö, Tyresö eller liknande. Men om du bor i någon sorts förort kan det nog bli ganska svårt att passa in. Det mesta handlar om märkeskläder och att gå till nacka forum och äta lunch när man kan äta gratis i skolan. Jag rekommenderar inte häller denna skola till någon med någon sorts utländsk bakgrund. Jag har själv det och tyvärr är det de enda man blir sedd som (av både lärare och elever). Man kan vara hur anpassad som helst, spelar ingen roll. Det är svårt att ha trevliga och lättsamma samtal. Skolan är väldigt pk ska tillägas. Om jag ska säga något positivt så är det en väldigt ren och trygg skola iallafall.
Elev
7 apr 2022

Ta mig härifrån

Sämsta valet jag gjort i mitt liv.
Skolmaten är ofta riktigt dålig och det finns nästan inga alternativ om det skulle vara så att det är äckligt.
Otroligt svårt att veta vad man ska göra i de olika ämnena då kommunikationen är helt obefintlig.
Finns en del trevliga människor, men bor du inte i Nacka/Värmdö blir det nog svårt att passa in.
Går att tillägga att specialanpassningar i undervisningen är näst intill omöjliga att få beviljade trots diagnoser.
Elev
2 apr 2022

Natur

Nej nej och nej

Nej.
Om du vill gå natur ska du absolut inte välja nacka gymnasium, det finns bättre skolor där ute. Biologi läraren lär inte ut bra, lärarna kommunicerar knappt med varandra så det kan bli flera prov på en vecka. Skolan bryr sig inte om din hälsa.
Elev
10 feb 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet beteende

Bästa valet

Jag är mycket nöjd över mitt val av nacka gymnasium. Det är en social skola med många elever vilket ger nya intryck varje dag. Jag är väldigt nöjd med maten, den är god och det finns ett stort utbud med olika saker. Lärarna är engagerade och smarta. Jag älskar min linje och dom ger mig verkligen chansen att lära mig mer om det som intresserar mig. Det gör också skolgången så mycket roligare. Jag har också ett bra scheman.
Elev
3 feb 2022

Natur

Nacka gymnasium

Bra skola med bra lärare men ganska tråkig då man inte hade några aktiviteter i början med andra klasser (förutom ekonomi tror jag). Många andra skolor hade det för alla så beror antagligen på att skolan är så stor men man vill ändå ha lite med några klasser. Finns ett bra bibliotek med bra studiero. Håll er borta från en viss idrottslärare… (***)
Elev
15 jan 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet utland

Bästa nacka

Jättebra skola och jättebra och stort utbud på linjer och individuella tillvals kurser. Finns alla typer av människor.
Föredetta elev
7 jan 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

Helt lagom

Svenska ordet ”Lagom” beskriver Nacka Gymnasium. Inte skit, men inget att skryta om. Du kommer gå med folk du känner, ha en vanlig gymnasieupplevelse, inget mer. Ett säkert val som inte kan bli jätte fel.
Elev
17 dec 2021

Natur-samhälle

Superbra skola, rekommenderar starkt!

Jättebra skola! Jättegod mat, härlig miljö och stämning, om man inte gillar maten så finns det ett stort utbud i cafeterian. Lokalerna är inte helt nya och det kan märkas lite men det är inget jag stör mig på. De flesta lärare är också väldigt bra, även fast det finns vissa som jag inte gillar. Eleverna kommer från olika ställen i hela Stockholm, alltifrån Enskede, söder, stan, nacka, värmdö, Tyresö mm. Detta gör att det finns massa olika människor så man kan hitta nån att vara med. En liten nackdel med att det är så stor skola är att man bara lär känna sin klass, det är svårt att lära känna folk från andra klasser då det blir väldigt uppdelat/grupperat i tex. Cafeterian.

En till grej som jag gillar med skolan är att vi får åka på lite resor, samt olika utflykter. Jag går natur-sam och där får vi tex åka ut till skärgården och sova över och i tvåan ska vi åka till Berlin.

Biblioteket är superbra, dit kan man gå om man vill sitta och plugga i en tyst miljö, det är väldigt mysigt. Perfekt om man behöver plugga innan eller efter skolan. Biblioteket har även fått pris som ett bibliotek i världsklass och det säger ju lite om hur bra det är.

Elevkåren hittar även på massa roliga saker, vi har nu tex en julkalender där en ny lucka öppnas varje dag och man kan vinna saker mm. Även bra engagerat med insparksfesten. Vi hade ingen nollning men jag vet att andra klasser har haft det.

En anledning till att jag valde skolan är också för att det finns ett stort utbud individuella val då det är en stor skola. Dom individuella valen ändras lite från år till år så det är svårt att säga vad som finns att välja på men några exempel är: kriminologi, bild och form, psykologi, matte 4,5 mm.

Men over all så rekommenderar jag skolan starkt.
Elev
21 okt 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

Elev nacka gymnasium

Jag älskar Nacka Gymnasium! Jag går sam konst och design och det var den perfekta linjen för mig sen jag ville gå både estet och sam. Skolan har bra resurser, ger mycket specialerbjudanden och lärarna jan verkligen inom sina ämnen och tycker om det de gör. Hon i cafeterian är också världens gulligaste
Elev
14 okt 2021

Ekonomi juridik

Helt okej

Överlag:
Skolan är trevlig och det är en bra stämning mellan elever och lärare. Maten är fräsch och det finns ett relativt stort utbud bland grönsakerna. Skolan har dessutom en ljushall med en cafeteria där det finns ett stort utbud från mackor, bakverk och godis till olika drycker. Klassrummen är rymliga och trevliga och idrottshallarna är stora och det finns gott om utrustning och en bra högtalarsystem. Det finns ett stort fint bibliotek som har fått utmärkelsen ”skolbibliotek i världsklass” av Akademikerförbundet DIK, flera år i rad. Dessutom har skolan en bra elevkår som anordnar flera roliga saker som tex fester och aktiviteter på skolan

Lärarna:
Lärarna är bra och kan sitt ämne, däremot brukar det vara mycket prov och inlämningar, så det blir ganska mycket plugg hemma. Betygen är relativt rättvisa men det varierar stort från lärare till lärare. Jag skulle dock säga att det är svårt att få ett bra betyg. En sak som jag har märkt med några enstaka lärare är att de sätter frånvaro för hela lektionen om man kommer några minuter försent.

Socialt:
Klasserna är väldigt uppdelade och man träffar inte parallellklasserna. I själva klasserna kan det också vara uppdelat med flera olika gäng. De flesta personer är statuskåta och inte så socialt trevliga mot personer de inte är vän med. De flesta i skolan kommer från Nacka trakterna och känner varann sen innan. Därför kan det bli svårt att komma in i en grupp då det inte känns som om kompisgängen inte vill ta in nya ”medlemmar”.
Elev
2 okt 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

TOPPEN elevkår 2021! Biblioteket är FANTASTISKT!

Ärligt talat jättenöjd! Klasserna kan vara ganska uppdelade och man får inte träffa andra klasser särskilt mycket, men med tanke på att det är Sveriges näst största gymnasium är det inte så konstigt :) Vi har ett helt FANTASTISKT bibliotek med jättehärliga bibliotikarier och de hjälper en jättemycket! Vi har också många bra utrymmen att studera! Elevkåren som blev vald inför 2021 är också perfekt! De gör supermycket för skolan och jämfört med tidigare är det mycket mer fester och event!
Elev
13 sep 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

Ganska dåligt

En helt okej skola om det passar än. Skolan består mycket av nacka folk och en speciell typ av människor. Många känner varandra sedan innan och lite svår miljö att komma in i. Svårt att få höga betyg då det är väldigt höga krav men bra lärare. Klasserna är väldigt uppdelade och du träffar i princip enbart de i din klass. Inte rätt skola om du letar efter mångfald. Sammanfattat, en bra skola om du enbart vill lära dig saker, fast inte det bästa för det sociala livet eller betygen.
Elev
12 sep 2021

Teknik Info Media

Bra skola

Väldigt bra lärare. Klassrummen och skolan i allmänhet är fräsch. Skolmaten är bra (vissa rätter är ganska dåliga) men stort sett så är maten väldigt bra. Rymliga och bra idrottssalar. Kemi salarna är väldigt bra med olika instrument osv. Enda negativa är hur det bildas en lång matkö väldigt ofta, men det vänjer man sig vid. Har personligen haft problem med min skolgång men lärarna har varit extremt hjälpande.
Föredetta elev
28 maj 2021

Ekonomi

Bra men inte superbra

Jag gick ekonomiprogrammet och mina reflektioner avser därför främst det programmet, men även en del om skolan i allmänhet.

Kvalitet på utbildningen - lärare:
Överlag god kvalitet på utbildningen som jag är nöjd med. Lärarnas kompetens varierar som alltid från kurs till kurs med vissa bra och vissa mindre bra. Det jag uppskattade med flera lärare var att de hade humor och kunde driva med varandra och oss elever, vilket skapade en avslappnad stämning. Vissa lärare hade inte alls denna förmåga.

Kvalitet på utbildningen - elever:
På det stora hela är eleverna relativt ambitiösa och duktiga i skolan. Dock stor skillnad mellan de med högst och lägst ambition (varierar från ”komma in på Handels” till ”få godkänt på nästa prov”). Bra med detta är att alla kan hitta personer som är på samma våglängd som en själv och som man trivs med. Mindre bra är att somliga verkar helt ointresserade av ekonomi, vilket får en att ifrågasätta dessa personers val av program. Å andra sidan hittar man även drivna personer med intresse för aktier, entreprenörskap och liknande.

Betyg:
Varierar i stor grad från kurs till kurs hur kraven för att nå ett visst betyg ser ut. Överlag skulle jag ändå säga att det är relativt rättvisa betyg som ges. Man behöver plugga hårdare i vissa kurser medan andra kräver mindre ansträngning. De kunskaper man får med sig från utbildningen skulle jag säga är på en god nivå, men det allra viktigaste man lär sig är nog att ta ansvar och planera sin egen tid.

Socialt:
Alla hittar sitt gäng att umgås med och jag trivdes definitivt bra under min tid på skolan. Med det sagt är det tyvärr ganska uppdelat där man främst hänger med personer i sin klass och där även klassen i sig är rätt uppdelad i sina grupperingar. Där skulle jag säga att jag hade högre förhoppningar innan om att det skulle vara en mer öppen stämning och lättare att lära känna många människor från olika program. Undantaget är förstås de från Nacka/Värmdö som från dag ett känner halva skolan. Negativt med det är att Nacka-sfären helst håller sig för sig själva och överlag inte har en så inbjudande approach, men detta skiljer sig såklart från fall till fall. Som sagt hittar man tillslut alltid rätt personer.

Annat:
Elevkåren anordnar inte speciellt mycket event, tror jag gick på insparken och 100-dagars i samband med studenten men ingenting där emellan. Kön till matsalen är seg.

Sammanfattningsvis en bra skola med god kvalitet på utbildningen. Socialt trivdes jag bra även om det finns vissa förbättringspunkter. Skulle jag gjort samma val igen? Ja, förmodligen. Finns vissa bättre skolor men också många betydligt sämre.
Visar 30 av totalt 77 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen