Omdömen

4.6
Baserat på 59 omdömen och 477 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
19 feb 2024

Naturvetenskap

Skvadernandan!!!

Saknar gymnasiet efter att ha gått på skvadern:)
Föredetta elev
7 feb 2024

Estetiska programmet

Tre av mina bästa år var på Skvadern

Skvadern är, utan konkurrens, den bästa skolan som jag någon har gått på. Trots att det var över 10 år sedan så minns jag mina tre år på estetprogrammet som tre av mina allra bästa. Vänner för livet, fantastiska lärare som verkligen gjorde ett intryck och otroligt engagerade elever som jobbade hårt för en sammanhållen och god miljö för alla på skolan i form av aktiviteter och en förbättrad skolmiljö. Det säger en del att rektorn lärde sig namnen på alla elever på hela skolan så att han skulle kunna heja på alla.

Med detta sagt så förstår jag att det är en skola som inte passar alla. Skvadern har blockläsning, vilket innebär att du har få ämnen samtidigt och max 2-3 lektioner per dag. Detta innebär att du betar av ämnen mycket snabbare än med ett vanligt schema. Oftast så sitter du och pluggar i grupprum som du delar tillsammans med ca. 7 andra i din klass. Grupprummen kan dekoreras och möbleras efter eget tycke och det är något som också uppmuntras för att eleverna ska få en sån hemtrevlig miljö som möjligt. Detta kräver såklart ett stort ansvarstagande, vilket kan vara svårt för en del.

Sammanfattningsvis så har du en stor chans att få en fantastisk gymnasietid och minnesvärd gymnasietid om studiesättet passar dig.
Föredetta elev
20 sep 2023

Ekonomiprogrammet

Engagerade lärare, god skolmot, helheten god

Jo men det är en mycket bra skola!
Själv gick jag där i tre år på ekonomiprogrammet, och det var suveränt. Nästan alla lärare var trevlig särskilt min fd no lärare.
Miljön asså så jävla bra 🤩 grupprum och allt möjligt.
Lite stressigt med all skolarbete men det funka så länge man hade en bra studieteknik.
Ledningen var också god.
Rekommenderas!
Elev
12 maj 2023

Perfecto

Dagarna känns mycket kortare tack vare blockläsningen och alla lärare är 10/10. Matsalen är dock lite liten
Elev
1 maj 2023

Ekonomilinjen

Fantastiskt

Skvaderandan är otrolig, fantastiska lärare och en fantastisk elevstyrelse.
Elev
9 mar 2023

Natur

Skvadern är bäst

Allt man kan önska sig. Tro inte att allt är 100% perfekt, men jämfört med andra skolor är Skvadern en riktigt bra skola. Jag rekommenderar alla som funderar på Skvadern att söka. Block schema kan kännas läskigt, men man lär sig ta ansvar och det gör art man kan utföra arbeten mycket mer effektivt. Gå på öppethus så får ni all info ni behöver innan gymnasievalet.
Elev
5 dec 2022

Natur

En rent av klockren skola

Jag är inne på mitt tredje år just nu och kunde nästan inte vara mer nöjd.
Lärarna är generellt sett väldigt bra. Det finns några utmärkande sådana, men också några som bara är okej, så det jämnar ut sig.
Alla elever har bordsgrupper och rum att kunna sitta med denna grupp i. Dessa blir som kontor och byts ut ca 1-2 gånger/termin. Varför har inte alla skolor såhär? Såklart vet jag att det är orealistiskt att tänka så, men en skolgång utan egna rum verkar nu som en omöjlighet. Rummen finns alltid där som en trygghet. Se bara upp för att det inte alltid är pluggro här dock! Då finns det dock andra ställen att sitta på, så det gör ingenting. Skolan har öppet länge vilket betyder att det alltid finns tid att själv sitta och plugga i rummen.
Skolmaten är bara okej och inget mer än så. Visst, vi har många alternativ att beställa ifrån, men efter 3 år blir man lite less på hur ofta menyerna repeteras. Pastan är ganska sorglig också. Men över det stora hela är maten bättre än snittet, absolut tillräckligt bra.
En sak jag uppskattar är variationen på de individuella val som finns. Du kan verkligen välja precis vad du vill.

Skolans starkaste sida ligger i tryggheten och aktiviteterna. Alla elever är generellt sett trevliga och jag skulle lita på vem som helst att hålla min drink på en fest (om du förstår vad jag menar). Pga elevorganisationerna är det alltid något på gång. Turneringar, temadagar, samarbeten osv. Men roligast är ju nu i 3:an. Klasserna tävlar mot varandra inom en mängd olika grenar (som faktiskt är rätt kreativa) och det märks att eleverna tycker det är kul. Overall är Skvadern en fett skön skola. Jag vill rekommendera den till alla, men gå bara här om du är en trevlig person, annars passar du inte in ;)
Elev
2 dec 2022

Ekonomilinjen

En bra skola

Bra lärare men ibland rå kyckling.
Föredetta elev
5 nov 2022

Estet

Rolig skola

Gick här ett år på estetiska programmet innan jag bytte. Super bra och hjälpsamma lärare och jag gillar att dom delar upp ämnena så man läser varje ämne över en termin. SUPERGOD MAT!! Lokalerna är väldigt fina och det finns många ställen man kan hänga på utanför rummet med spel osv.
Gillar alla små saker som fixas av AU och elevstyrelsen, som mördarleken, äggjakt, tävlingar och annat kul som bara sprider glädje.
Fattar konceptet med rummen men tycker att det gör så att det blir grupperingar mycket snabbare och tycker inte det finns någon sammanhållning mellan klasserna.
Musikprogrammet är ganska mediokert, dom ställer låga krav och man spelar väldigt simpla saker.
Det krävs en speciell typ av människa för att passa in om man säger så, you either hate it or love it.
Det passade inte mig helt enkelt.
Elev
12 okt 2022

Estet

Väldigt fin skola

Fantastisk skola med duktiga lärare som tar hänsyn till dina egna ambitioner och idéer. Jag uppskattar blockschemat väldigt mycket eftersom att det enligt mig gör skolgången mindre rörig.

Har sett att skolan fått lite kritik för maten, vilket jag personligen inte håller med om. Det kanske inte det mest fantastiska - men du får möjligheten att välja mellan flera olika alternativ varje dag. Bara det tycker jag köket förkänar en eloge för.

Dessutom tycker jag som många andra att skvaderandan är något alldeles speciellt. Fantastiskt fina människor att umgås med.
Elev
5 okt 2022

Natur

Skvadern är världens bästa skola!!!

Bästa skolan, lärarna är supersnälla, förstående och duktiga på sitt jobb. Alla elever är motiverade och skvadernandan är stor. Arbetsrummen är underbara och blockschemat är bäst!!!
Välj skvadern för ditt eget bästa!!❤️❤️
Elev
25 sep 2022

NaturNatur

Bästa skolan

Bra lärare, mat, lokal och undervisning
Elev
25 sep 2022

Natur

Bästa skolan

Bra lärare, mat, lokal, och undervisning
Elev
2 sep 2022

Estet

Otroligt fin skola

Otroligt bekväm skola. Mycket bra lärare som ser till att man förstår, men som även lyssnar på elevernas kritik och önskningar. Maten är supergod tycker jag personligen. Och vi har ju som sagt grupprum som är otroligt mysigt och fantastiskt bra i samband med fokus på egna studier.
Elev
3 maj 2022

Ekonomilinjen

Bra skola men det är dags att sluta hypa maten

Detta är en suverän skola för dig som har höga ambitioner och har lite huvud för plugg. Skolan har höga krav och mycket eget ansvar vilket innebär att du själv kan styra lite över dina egna studier. Som många vet så har man på skolan sina egna rum vilket ger utrymme för bra arbetsro samt en känsla av eget ansvar. Vid många tillfällen kan man även åka hem och jobba hemifrån om man önskar vilket kan vara en klar fördel. Det som är viktigt att komma ihåg är att det är ett högt tempo då man läser i block, och det kommer perioder med många stora inlämningar och stora prov så man bör vara förberedd på att behöva lägga in en högre växel ibland.
Men en stor anledning till att jag valde denna skola förutom skvaderns goda rykte var just att de skulle ha en så fantastisk mat samt många valmöjligheter. Men riktigt så var inte fallet. Maten beställs varje vecka i deras app, där du kan välja mellan lite olika maträtter varje dag. Men rätt så snabbt så insåg man att den mat man hade att välja på var en ”vanlig rätt” en vegetarisk och sedan kycklingsallad samt pasta och köttfärssås som finns varje dag. Man märkte även att det var väldigt dålig variation på maten och det ofta är samma mat vecka efter vecka. När man kommer till kvaliteten av maten så är den långt under mina förväntningar. Vid många tillfällen har maten varit kall, stämmer inte överens med bilden samt ser och smakar illa. Såklart ska man ha i åtanke att det är en skollunch men den förtjänar verkligen inte hypen den fått trotts att den är bättre än skolor så som Hedbergska.
Elev
28 mar 2022

Natur

Toppen skola

Jag har gått på skolan i snart 1 år och trivs väldigt bra! Lite ovant med blockläsning i början men sedan vänjer man sig. Skolmaten är bra, jämfört med andra skolor och trevlig miljö att studera i. Älskar arbetsrummen!
Elev
26 feb 2022

Ekonomilinjen

Bra skola för dig som gillar självständigt arbete

Riktigt bra skola med bra lärare som är engagerade i det dem gör.
Arbetsrummen på skvadern är något som jag uppskattar stort och som gör att du kan styra arbetsron för hur du vill ha det. Det enda negativa jag har att säga är att maten tyvärr inte håller till hypen, den är absolut inte dålig men om du förväntar dig lyxen alla pratar om kommer du bli besviken. Maten är lika medioker och smaklös som på många andra skolor och skolan saknar variation på den, då det ofta blir samma mat om och om igen.
Elev
19 feb 2022

Samhälle

Bästa skolan i Sundsvall!!!!!

Bästa skolan!! Bra lärare och bra möjligheter!
Elev
7 feb 2022

Samhälle

Skvadern

Bra, men lite väl avgränsad och liten. Svårt om man hamnar i fel klass. Finns jättebra lärare men många flummiga. Jobbiga små lokaler men mysigt med arbetsrum om man får de på bra plats. Jobbigt att gå upp o ner från stan varje dag.
Elev
25 jan 2022

NaturNatur

Bästa skolan

Superbra skola med genuina, kunniga och motiverade lärare. Stämningen på skolan är helt fantastisk!
Elev
19 jan 2022

Estet

Bästa skolan

Bra skola med bra lärare. Skolan har en entusiastisk lärarkår, som är redo att alltid ställa up. Jobbar mycket för inkludering och att alla ska kunna ha en aktivitet att delta i.
Elev
18 jan 2022

Samhälle

Så bra skola

Älskar andan, skvaderandan. Toppenbra skola med supersnälla o smarta lärare.
Föredetta elev
18 jan 2022

Samhälle

Skola i toppklass!

Världens bästa skola!
Om man börjar på skvadern så kommer man garanterat att trivas eftersom skolan har en väldigt hemtrevlig känsla samt kultur. Samtidigt är det ett rätt så högt studietempo och det blir mer frihet under ansvar för varje år som går. Detta upplevde jag som positivt då det förbereder en för kommande universitetsstudier.
Dessutom är det skönt att ha blockläsning och därmed ha endast två kurser per dag. Man kan fokusera mer på dessa två än att ha tex 5-6 olika kurser per dag fast under kortare lektionstid.
Lärarna är väldigt trevliga och är likaså en del av hela kulturen som vi kallar för ”skvadernandan”.
För att inte glömma är rummen en stor del av skolan och det är väldigt kul att få sitta tillsammans med några klasskompisar i ett eget rum. De flesta väljer att inreda rummet utifrån egna önskemål för att göra det ännu mysigare.
Under dessa tre år på Skvadern bygger man verkligen ett slags band och en connection till skolan. Jag kan verkligen rekommendera Skvadern varmt och innerligt!!
Elev
9 jan 2022

Estet

Sundsvalls bästa gymnasieskola?

Skvaderns gymnasieskola kommer med lärare som lyssnar, trevliga klasskamrater och med roliga aktiviteter utöver skolarbetet som t.ex mördarleken. I arbetsrummen där man sitter med 3-5 andra personer kan man fokusera på arbetet samt spela spel under rasterna. Det är ett bra sätt att lära känna dina nya klasskamrater och en bra arbetsmiljö. Ingen dag är som den andra på skvadern och jag ser fram emot att se just dig på skolan när det är dags för dig att välja gymnasium!
Med vänlig hälsning, Elev med skvaderanda
Elev
10 nov 2021

Samhälle

ÄLSKAR

Älskar, alla är sjukt trevliga och det är en jätte härlig energi på skolan. Alla bryr sig om alla
Elev
16 okt 2021

NaturNatur

Superskola

Skolan har bra gemenskap och engagerade lärare och elever. Studiesättet och grupprummen är kanon.
Elev
7 okt 2021

Trevlig skola

Skolan är bra, trevliga lärare och roliga kurser. MEN maten är fruktansvärt, finns sällan tillräckligt och ibland är maten slut. Pastan är sällan genomkokt och tallrikarna har alltid någon fläck på sig. Matsalen är väldig liten och rymmer inte alls alla elever, det leder till långa köer och det är nästan alltid trångt. Standard lunchen är lite sallad men halv blaskig saft.
Elev
29 sep 2021

Ekonomilinjen

Stabil skola

Mycket stabil skola med bra lärare, rekommenderar till folk som är studiemotiverade och vill ha en bra förberedelse inför högre utbildning!
Föredetta elev
11 sep 2021

NaturNatur

Tveklöst Sundsvalls bästa skola! (för natur)

Utbildade lärare, en inkluderande miljö, och möjlighet att sporta på lunchrasten. (om man vill)

Blockläsningen gör att man läser färre ämnen åt gången, i en lite snabbare takt. Oftast läser man fem ämnen per termin, som man sedan får betyg i efter terminens slut.
Föredetta elev
4 maj 2021

Natur

Superbra skola

Extremt bra förberedelse inför att läsa vidare, tack vare skvadern känner jag mig så förberedd som bara möjligt. Allt allt allt är bra, inte bara lärare utan även skolmaten och lokalerna. Även väldigt roligt och blandat folk!
Visar 30 av totalt 59 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen