Omdömen

4.3
Baserat på 59 omdömen och 468 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
28 nov 2023

Ekonomi

Bra skola

Till stor del kompetenta lärare, vissa är riktigt bra & stöttar eleven hela vägen genom gymnasiet. Bra scheman & struktur på skoldagarna.
Elev
18 jun 2023

Natur Natur

Bra skola

Bra lärare, klassammanhållning och mat (för det mesta).
Elev
15 feb 2023

Naturvetenskapsprogrammet

Nej bara nej

Inte usel men ganska dålig skola. kortfattat, börja inte här om du vill ha en framtid då du kommer få dåliga betyg även fast du kämpar. Så länge du är villig att bara plugga 3 år i streck och kanske hinna gymma 2 gånger om året..
Elev
15 feb 2023

Naturvetenskapsprogrammet

Ingen bra skola

Förlåt men sök inte till den här skolan. Alla påstår att den är bra vilket den är på utsidan men jag har under mina 3 år bytt lärare i de viktigaste ämnena: matte och fysik. Lärarna i de mest krävande ämnena är inte kompetenta eller pedagogiska och vissa är även väldigt otrevliga vilket har försvårat skolgången åt mig. Det är även låg betygsinflation på skolan vilket Blackeberg påstår sig vara stolt över men det är en stor nackdel då ett C egentligen är ett A (inte i alla ämnen men de flesta). De är hårda med betygen så räkna med att du kommer må dåligt psykiskt och jag har flertal vänner som gör det och vissa har gett upp. Så om du bara vill lära dig är väl det här en toppenskola men förvänta dig inte att komma in i någon högskola i Stockholm senare eftersom betygen verkligen inte kommer räcka till så länge du inte söker till exempelvis frisör… lite så. Jag hoppas skolan ändrar på sig eller stänger den helt för det här är inte okej.
Elev
16 dec 2022

Ekonomiprogrammet

Inte så bra som man tror

Jag skulle inte tipsa om Blackebergs gymnasium. Jag hade höga förhoppningar men önskar att jag bytte skola direkt. Vissa lärare är väldigt bra men vissa är i stället väldigt dåliga, så lärarna sticker inte ut som så jättebra som man hör. Maten är oftast bra och det går i princip att äta sig mätt varje dag, så där finns det inget att klaga på. Eleverna och klasserna är det som gör att skoltiden blir så tråkig. Att vissa lärare inte är superbra är vanligt, men att eleverna är såhär kan inte vara vanligt. Blackanandan existerar inte! Finns ingen sammanhållning (om man inte ser ut precis som alla andra och bor på samma ställen som alla andra), ingen håller ens upp dörrarna, helst ska man inte prata med andra klasser (om det inte är ekonomi med ekonomi eller Sam med sam), det är bara de med status som får kompisar och en roliga tid här. Dessutom luktar det illa i nästan hela skolan hela tiden, det är typ nåt fel på ventilationen. Jag mår jättedåligt här men orkar inte försöka byta skola, rektorerna och lärarna försöker dessutom göra allt för att elever inte ska byta klass eller skola, säkert för att skolan inte ska se dålig ut även om den är det. Med andra ord, sök inte hit.
Elev
7 dec 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Bästa Blackan!

Jag går mitt sista år på naturvetenskapsprogrammet på Blackebergs Gymnasium, och de senaste tre åren har varit de bästa hittills i mitt liv. Blackan-andan, onsdagsrasterna, Curare, lärarna, eleverna, hela skolan har gjort min gymnasietid till den bästa.

Jag rekommenderar Blackan för de som orkar plugga och hänga med på lektionerna; tempot på fysiken är inget att skämta om. Däremot är något värt att tillägga att alla som går här är högpresterande, därmed har lärarna högre standard och det blir svårare att få bra betyg. Ibland kan det kännas som att ett C på Blackan är ett A på Bromma. Trots att det kan kännas tufft, innebär det att man lär sig mer, vilket gynnar en i de post-gymnasiala studierna.

OBS: ni som vill gå natur-variant eller natur-sam får inte missa att man måste välja till kurserna Fysik 2 och Matematik 4 som era individuella val eller programfördjupningar för att kunna få den naturbehörighet vi på natur-natur får automatiskt. För att då få full merit+naturbehörighet kommer alla individuella val samt programfördjupningar gå till Moderna Språk 4, Engelska 7, Fysik 2 och Matematik 4, ni kommer inte ha plats för roligare kurser såsom: Boll och racket, psykologi, astrologi, idrott och hälsa 2 osv utan att läsa ett utökat studieprogram (extra timmar i skolan). Läser man natur-natur från början slipper man detta problem! Men då får man inte läsa kurser såsom Samhällskunskap 2, Instrument och sång 1, Design osv, något man får i natur-sam eller natur-variant.

Hursomhelst, låt inte betygen eller kurserna skrämma er, för om ni kommer in på Blackeberg kommer ni klara er (annars finns alltid HP)! Festerna är också otroligt roliga! Även aktiviteter som onsdagsrasterna, eller Curare sätter en guldkant på vardagen. Lärarna gör även roliga aktiviteter på lektionerna!

Jag rekommenderar Blackan varje dag!! Börja på Blackebergs gymnasium!
Elev
2 dec 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Blackeee

Superbra skola
Aktiviteter konstant, inte en tråkig dag hittills.
Maten i sig är ofta tveksam pga reglerna de måste följa men det finns ofta mjukt bröd och bra sallad.
Själva utbildningen håller god kvalitet och bra tempo
Elev
18 okt 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Bättre utbildning någon annanstans..

Kan verka ok, men väsentliga moment uteblir i utbildningen.
Jag hade inte skrivit en enda riktig labbrapport innan gymnasiearbetet, & inte ens då var rapportmallen seriös och professionell.
Vissa lärare betygsätter efter känslor. Jag sänktes 4 steg i ett moment när min tal förskjuts pga personliga omständigheter. ”Det var för problematiskt att få ihop” -lärare…
Du får bättre utbildning någon annanstans.
Ang människorna har jag bytt klass. Eleverna var nedlåtande och uteslutande, otrevliga. Det bildades stora grupperingar redan första veckan.
Maten är överskattad. Mest halvfabrikat proppat med fett eller något de hittat i skåpet och menyn upprepar sig konstant. Det har flera gånger serverats mögliga grönsaker. De serverar ibland mjukt bröd de värmt upp, det är uppskattat men försvinner snabbt. Schemat är dessutom dåligt upplagt, det blir extremt trångt i matkön och matsalen väldigt ofta. Många gånger är mattiden mellan 10.30-11.00, vilket jag anser är på tok för tidigt av flera skäl.
Elev
18 okt 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Bättre utbildning någon annanstans..

Kan verka ok i första anblick, men har upptäckt att väldigt många viktiga och väsentliga moment har uteblivit i utbildningen. Jag hade inte skrivit en enda labbrapport ”på riktigt” innan gymnasiearbetet, och inte ens då var det en detaljerad och professionell rapportmall.
Jag har haft lärare som betygsatt efter känslor. Jag sänktes 4 betygssteg när mitt tal i svenska förskjuts pga vissa omständigheter.
Du får bättre utbildning någon annanstans.
Föredetta elev
12 okt 2022

Ekonomiprogrammet

Blackan

Blackan är bästa skolan
Föredetta elev
6 okt 2022

Ekonomi

Överlägset mest fantastiska skolan

Absolut skolan har bra lärare, trevliga lokaler och ganska bra skolmat men det är inte därför jag ger Blackan 5/5, det är på grund av den otroliga gemenskapen på skola, vår blackananda. När jag skulle välja gymnasium var jag väldigt kluven och till en början var jag osäker på om jag gjort rätt val men det tog inte lång tid innan jag kände mig som hemma. Gemenskapen och känslan på skolan går inte att förklara för någon utomstående, man måste själv få uppleva det. Känslan på onsdagsraster, matcher shower och allt skolan har att erbjuda, det finns inget bättre. Jag har nu tagit studenten men det finns ingenting jag saknar mer än skolan just nu. Den som har chansen att få början på Blackan är lyckligt lottad, så mycket kan jag lova.
Elev
10 sep 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Perfekt

Började på blackeberg detta år och kan redan säga med säkerhet att det är en sv de bästa gymnasiumen i sverige, åtminstonde stockholm
Elev
6 sep 2022

Naturvetenskapsprogrammet

ÄLSKAR BLACKAN !!!

kan inte säga annat än helt jävla fantastisk. blir LEDSEN på fredagar för att skolan är över å däröfr mäste vänta hela helgen på att det ska bli måndag. människorna är så JÄVLA härliga så det är sjukt. AHH ÄLSKAR MIN KLASS !!!
Förälder / Vårdnadshavare
7 jun 2022

Mycket bra

Skolan håller hög kvalitet. Tydligt fokus på kunskap och att ge eleverna en bra utbildning.
Lärarna är överlag mycket bra.
Jämfört med högstadiet har mitt barn hamnat i en otroligt mycket mer stimulerande och inkluderande miljö.
Elev
26 feb 2022

Samhällslinjen

Blackan <3333

Personer som inte går på Blackebergs gymnasium kommer aldrig förstå vilken FANTASTISK skola de är. Lärarna är helt fantastiska, dom har en lång erfarenhet av lärande och är verkligen intresserade av sitt ämne och i eleverna. Jag gick samhällslinjen och kan starkt rekommendera. Man lärde sig enormt mycket och man märkte att lärarna var genuint intresserade och uppskattade att lära ut. Eleverna är även dom helt fantastiska och mycket snälla mot varandra och de är en mycket god stämning på skolan. Skolan är gammal och har många roliga traditioner såsom curare och onsdagsrasten varje onsdag. Kommer verkligen sakna mitt gymnasium när jag tar studenten i vår, vill inte lämna alla fantastiska lärare och elever. Om man gillar fester så är de mycket sånt, både utanför skolan men även mycket fester arrangerat av skolans föreningar. De är ganska mycket plugg och lite svårare att få bra betyg men de är inte något jag bryr mig om då man lär sig så extremt mycket och blir mycket allmänbildad. Skolan förbereder en mycket bra inför universitetet och har mycket kontakter med universitet och andra verksamheter. Jag som går samhällslinjen har mycket studiebesök vilket är mycket intressant. Vi har studiebesök flera gånger i månaden på allt ifrån museum till att besöka religiösa rörelser såsom hare krishna templet vilket har varit väldigt intressant och givande. Skolan har även mycket internationella kontakter, man får erbjudande att åka på resor till olika länder. Jag har själv varit i Frankrike på en resa med skolan och ska i vår till Berlin med min historia lärare och klass. Jag kan inget annat än att varmt rekommendera Blackeberg. Sök till Blackeberg, du kommer absolut inte ångra dig!!!!
Föredetta elev
23 feb 2022

Ekonomi

Blackan

Alla som går eller har gått Blackan kan intyga att det är en fantastisk skola baserat på lärarna, tryggheten, samhörigheten och respekten mellan lärarna, utlandsresorna, biblioteket etc. Maten är ok, ej fantastisk. Utomhusmiljön är ganska deppig men vad gör det egentligen. Pluspoäng för närheten till fotbollsplan och skog, till skillnad från innerstadsskolorna.
Elev
17 feb 2022

Ekonomi

Bästa

Gått här i två år, perfekt skola
Elev
1 dec 2021

Ekonomi

Utmärkt!

En av de trevligaste och pedagogiska skolorna i Stockholm
Elev
4 sep 2021

Samsam

Riktigt bra utbildningar av kunniga lärare

Jag gick samhällskunskap på skolan och kan starkt rekommendera skolan och utbildningen för de som är intresserade av hur saker fungerar. Flera av lärarna har årtal av erfarenhet och expertis på sina ämnen och är extremt intresserade av att föra sin kunskap vodare till sina elever.
Miljön på skolan är för det mesta bra, det anordnas flera små event på skolan över läsåren för att få eleverna att känna sig hemma, men det kan finnas någon form av statushierarki, jag upplevde själv inte det men vet att flera vänner tyckte det var så. Men oavsett så kan jag verkligen rekommendera skolan, under min tid såg man verkligen framemot att gå till skolan och träffa alla och ha roliga, intressanta lektioner. Skolan har även sjuuukt många valmöjligheter för de individuella valen så du lär inte ha svårt att hitta något som passar dig.
Elev
25 aug 2021

Samsam

Awesome

Supernöjd med skolan! Lärarna är bra och de flesta bryr sig verkligen om eleverna. Maten är sådär men det finns ofta bröd och dessutom har caféet ett stort utbud och billiga priser. Tyvärr luktar det ofta väldigt äckligt i delar av skolan, typ avlopp. Trist men det påverkar inte min upplevelse av Blackeberg i stort.
Elev
23 maj 2021

Naturvetenskapsprogrammet

Börja inte här

Skolan är inget vidare. Typiskt sätt att locka elever är att ha höga betygsgränser. Konkurrensen är därför hård och lärarna ger orättvisa betyg. Människorna på skolan är alla likadana och om du inte är uppvuxen i Bromma lär du ha problem. Är tacksam för att jag snart inte behöver gå dit mer. En inre önskan vore att få göra om skiten på en annan skola.

Det positiva med skolan är ****** som jobbar i caféet och***** (idrottslärare). om du får en bra lärare är kursen inte lika jävlig dock lider det brist på såna i Blackan. Se det som ryskroulett om du nu skulle välja att börja här
Elev
3 apr 2021

Naturvetenskapsprogrammet

BÄSTA BLACKAN

Lärarna på blackan är HELT FANTASTISKA! Du kommer aldrig träffa mer omtänksamma människor. De kan sina ämnen till punkt och pricka och vill ALLTID hjälpa till oavsett vad det gäller. De bryr sig om sina elever på riktigt. Rektorn är också världsbäst! Går mitt andra år på naturlinjen just nu och är så glad att jag valde denna skola.
Elev
31 jan 2021

Bästa skolan!

Ångrar inte en sekund att jag valde att gå på Blackan! Sista terminen nu och kommer sakna alla fantastiska dagrar och människor.
Föredetta elev
24 jan 2021

Fina Blackan <33

Jag tog studenten 2020, och kan nu i efterhand säga att jag absolut är nöjd med mitt gymnasieval. Lärarna är överlag kompetenta & bra, maten är alltid åtminstone ok och det finns bra alternativ och ett café med najs utbud ( och finaste personalen, rohini <33), skolan och lokalerna som helhet är fräscha och jag känner att jag verkligen lärt mig mycket under min tid på Blackan, både som person men också akademiskt. Med det sagt är ingen skola perfekt och det finns självklart också nackdelar, även om de övervägs av fördelarna; det delas inte ut några gratisbetyg så som många andra skrivit krävs lite kämpande för att kunna prestera bra, men det är aldrig något jag känt har blivit alldeles för jobbigt utan kraven som sätts är mest bara rimliga. Utöver det är ekonomiarna som generell grupp inte superhärliga haha, många statuskåta och dömande människor som väljer ekonomi bidrar till en segregation på skolan när de ser ner på sam & natur. Många av dem känner många & festar mycket sen innan och det är också de som ”klarar sig bäst” på gymnasiet, så det är en heads up till dig som funderar på ekonomi bara. Skol-IF är också en förening som är tänkt att vara en rolig grej, men som bara blivit skevt då de enbart tar in Bromma-folk med status, rika föräldrar och stor umgängeskrets. Skit i dom så blir din gymnasietid lite bättre!

Generellt: Bra skola, med fler fördelar än nackdelar. Skit i statusdelen, och skit i människorna som bryr sig om statusdelen, så kommer du ha en fett rolig tid. Välkommen till Blackan <33
Föredetta elev
21 jan 2021

Fantastisk gymnasieskola!

Älskade Blackan. Inspirerande lektioner och lärare. Här får man inga glädje- eller tröstbetyg utan det gäller att jobba för att få bra betyg. Har tagit studenten nu och Blackan har gett mig kunskaper för livet. Tack! <3
Elev
9 jan 2021

Blackan, status och god undervisning :):

Bra undervisning, härliga lärare, mycket status och ”Bromma-människor” med mycket pengar. Bor i Blackeberg själv, känner mig rätt ensam om det :)
Mycket bra skolmat, det finns alternativ och ofta tilltugg!!
Elev
7 jan 2021

Älskade BLACKAN!!!

Fantastisk skola och jag sörjer verkligen att jag endast har en termin kvar på bästa blackan. Jag själv går ekonomi och jag måste säga att mina erfarenheter från denna linje är helt andra än det jag läst i andras omdömen. Jag bor inte i Bromma och kommer absolut inte från någon överdrivet rik familj men inte har det påverkat mig. Jag går i världens mest fantastiska klass och har fått så otroligt många fina vänner och ett riktigt härligt gäng. Visst finns det statusgäng som på vilken skola som helst men låt er inte skrämmas av det, skit i dem och kör ditt egna race det kommer funka jag lovar. Du behöver absolut inte va med i något statusgäng för att ha en kul gymnasietid eller för att gå på fester. Låt inte naturernas dåliga bild av ekonomilinjen skrämma bort er!!! Övriga grejer att nämna är att det är en satsig skola men alla är absolut inte genier och det finns många som lallar. Skulle säga att betygen ges rättvist, inget kommer gratis, men värderar man kunskap så är detta rätt skola. VÄLJ BLACKAN!!!
Elev
4 jan 2021

Tveka inte att söka hit! :)

Går mitt första år på natur-natur och kan för det mesta bara rekommendera skolan! Jag vet dock att jag har haft väldigt tur då jag har en sjukt bra matte/kemilärare. Min klass är helt ok. Alla är snälla, men det finns inte en så stor sammanhållning. Det är absolut inte bara "nördar", utan det finns många olika typer av personer vilket gör att man lätt hittar vänner oavsett vilka intressen man har. Som en person som inte är etniskt svensk så skulle jag säga att det finns en del fördomar och kunskapsbrist bland elever och lärare, men låt det inte hindra dig från att söka hit.

Det är sant att utbildningen är tuff här, och ingen lärare ger ut 'gratisbetyg'. Men å andra sidan så blir det en motivering till att verkligen lära sig, lektionerna blir sällan tråkiga då det alltid finns utmaningar. Därför är det också är extra viktigt att man verkligen tycker om sin linje. Däremot är det inte sant att man måste vara ett geni för att läsa natur på blackan, alla har någon svaghet. Det spelar ingen roll om man har svårare för kemi, eller ber läraren att repetera något på matten. De flesta lärarna är väldigt måna om att eleverna ska vara bekväma med att ställa frågor, och ingen skrattar åt 'dumma' frågor.

Även om naturlinjen är bra skulle jag nog inte rekommendera ekonomilinjen. Av min erfarenhet så går mest 'populära' överklassbarn där, de som går ekonomi och inte passar in på den beskrivningen hamnar utanför. Men detta är förstås bara vad jag har hört så ta det med en nypa salt.

Sammanfattningsvis så är blackan en fantastisk skola för de som är ambitiösa, man behöver inte vara ett geni men det gäller att kunna ta ansvar. Det är en skola där man verkligen lär sig saker, och inga lektioner är tråkiga! (förutom spanskan...)
Elev
26 dec 2020

Kingelingen

Världens bästa skola, assköna människor och jävligt bra fester
Elev
23 dec 2020

Bra skola

Bra skola, nästan allt är perfekt. Alla lärare är fantastiskt bra förutom matte lärarna skulle jag säga men det kanske är bara jag som haft otur med det (natur natur). Har aldrug haft en bra mattelärare i mitt liv så det är jag ändå van med. Maten är bra och alla elever ör trevliga men det råder mycket konkurrens skulle jag säga, alla säger att folk hjälper varandra men det finns många som inte gör det bara för att vara bättre än de andra men ja antar att det är en del av att gå i en topp presterande skola. Du måste plugga hela tiden och även då kommer du inte få A. Så om du vill ha en fritid är detta inte skolan för dig MEN 3 år av detta är helt klart värt det då du efter kommer ha väldigt mycket kunskap (bra betyg vet ja inte om eftersom lärarna rättar väldigt strängt) men kunskapen kan du iallafall utnyttja till högskoleprovet då du kan söka högskola med de poängen istället för betygen hehe. Detta är en skola där du lär dig väldigt VÄLDIGT mycket och var redo på ifall du kommer från en medel grundskola kommer det finnas folk här som är väldigt ”smarta” eller vad man nu ska säga så du kommer jämföra dig med de andra men det är bra till en mängd. (Mycket plugg men det blir bra med tiden)
Visar 30 av totalt 59 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen