Omdömen

3.1
Baserat på 33 omdömen och 269 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
15 apr 2024

Mellanmjölkskola med konstig utseendefixering bland personal

Skolan är OK, men saknar kompetens att hantera elever med särskilda behov - det gäller åt båda hållen, såväl de som behöver extra stöd pga diagnos och liknande, men även elever som ligger långt fram i ämnen. Vår son, exempelvis, kan inte få en matematikbok för en högre ÅK för att det inte finns tillräckligt med böcker. Man utgår alltså att alla ligger på samma nivå, och gör man inte det får man klara sig själv. Det finns en märklig kultur bland lärare och fritidspersonal där alla kvinnor går super-sminkade till skolan, typ som att de ska ut på stureplan eller liknande. Vedervärdigt språk i korridorer och på skolgården bland elever - och en rektor som verkar helt utan vision och vilka att göra något mer än att skryta om hur bra allt är.
Elev
16 jan 2024

VÅGA HATA FREDSBORG!!!!!!!!

BÖRJA INTE PÅ DENNA SKIT SKOLA!!!!!
Jag har gått här sen i F-klass och den har förstört mitt liv och mående. Har ångest varje dag och lärarna är helt ute och cyklar. Vissa vet knappt vad dom heter och är mycket otrevliga. Om man ger kritik så uppmanas det endast att byta skola och det sker ingen förändring. Det förekommer mycket rasism och homofobi i klassrummen. En lärare från två år tillbaka kallade en mörkhyad kille i min klass för apa. HATA FREDSBORG!!!!!!!!
Elev
11 sep 2023

Riktigt bra skola

Mycket bra skola. Oerhört bra mat, bra lokaler. Vissa lärare ogillar jag men de flesta är väldigt chill. Lite fjantigt att man inte får ha mobiler på rasterna men annars riktigt bra.
Elev
2 jun 2023

Skit skola

Sämsta skolan jag har gått på. Lärarna är dåliga och gör ut kunskap som man inte kan. Dom säger att man ska ta upp handen men då kommer dom aldrig sen blir dom sura dagen innan ett prov och säger att man inte vad om hjälp i tid. Barnen på skolan är dryga och säger lång fula kränkande ord som vuxna bar tillåter. Maten är skit vi har fått hår och stora gelé klumpar i maten. Skolan försöker framstå som bästa skolan men igentligen så suger den.
Personal
29 maj 2023

Fredsborgskolan är dåliga på elevens val

Fan vad denna skola är dålig på att dela in elever i grupper, de borde veta bättre vilka som vill vara med vilka. Jag är en elev som med en annan kompis hade ljusa hopp om att hamna i samma elevens val grupp, detta skulle skolan göra till det största misslyckandes någonsin. De satte mig och min kompis i olika elevens val inriktningar. Jag tror detta beror på att de inte gillar oss vilket jag uppfattar som kränkning.
Elev
23 mar 2023

Sämsta skolan, borde stängas ner

Jag hoppas inligg att alla på denna skola som jobbar där läser detta, ni borde verkligen kolla mer hur folk mår, ni bryr er verkligen inte om någon eller något, hälften av klassen får f även fast ni ger ut 100 uppgifter, ni blir sura om man inte fattar, ***** *** ***** tar in folk som jobbar där utan att kolla deras bakgrund, när jag går ut denna Skola kommer jag aldrig mer gå in!
Elev
15 mar 2023

BÄSTA JAG VET

JAG ÄLSKAR ALLTING MED FREDSBORG
Elev
13 maj 2022

Neeej

Får kvarsittning pga att hjälpa läraren att stänga dörren
Föredetta elev
20 apr 2022

Skit dåligt

Gick på den här skolan till sexan och den suger skit. Lärarna har prov på saker man inte fattat och dem sätter bara betyg på rätt svar eller fel på proven. När jag bytte skola fick jag mycket bättre betyg för att man kunde förstå vad dem sa och dem babblade inte i 20 minuter om någon skit ingen förstod i början av lektionerna har lärarna en oförstående genomgång i en kvart sedan går dem ut ur klassrummet och alla får sitta vart dem vill i skolan. I klassrummet snackar alla och det finns ingen arbetsro sedan efter en halvtimme kommer läraren och slutar lektionen. Jag skulle starkt rekommendera att ingen går på denna skola för att det förstör alla förutsättningar för att få bra betyg i nian. Till sist är reglerna på skolan skit strikta och när jag prata lite tyska med min kompis tog läraren strypgrepp och skällde ur mig vilktet gjorde att jag mådde dåligt och tvingade ge en ursäkt vilket är vansinnigt. Lärarna sätter dessutom betyg på dem som de känner bäst och tycker om mest. Lärarna favoriserar även vissa och ger dem fördelar medan lärarna behandlar andra starkare vilket betyder att man helt enkelt kan få bra betyg genom att bli kompis med läraren. Skolan är skit!⚠️
Elev
14 feb 2022

Ganska bra

Lagom töntigt att man inte får ha mobil på raster, har inte haft så bra spanskalärare där men ananrs väldigt bra. Bra mat och lokaler, väldigt bra lärare, ”extralärarna” är ganska unga vilket är bra, de gör att de är ganska lätta att prata me. Väldigt långt till idrottshallen. I övrigt bra.
Föredetta elev
6 feb 2022

Kände mig otrygg under min tid där!

En rent utsagt dålig skola. Jag var mobbad och utfryst under dom åren jag gick där på högstadiet. Kände mig extremt ensam, gråa tråkiga lokaler, isolerad skola, gråa skåp, rasistiska meningar och homofobiska meningar skreks i klassrummen av eleverna och lärarna reagerade ALDRIG, mobbning skedde hela tiden och lärarna blundade för det, lärarna blev arga om man sa sin åsikt för den räknades inte, dåliga scheman och specialundervisningen för de som hade svårt i vissa ämnen var extremt dålig, de gav för mycket arbete även fast halva klassen fick F på många utav proven så kunde de inte inse att de var deras undervisning som var problemet. Lärarna kunde dra från lektionerna och komma tillbaka i slutet. Mina föräldrar mailade skolan om att jag blev utfryst men de svarade med att de inte såg det och tyckte jag visst hade vänner men när jag i själva verket inte hade det, lärarna och rektorn valde att blunda för problemen, de fick mig att känna att det var mig det var fel på men så var det inte, mobbningen skedde som mest i klassrummen när lärarna var där med de reagerade aldrig, lärarna delade aldrig in grupperna i grupparbetena så eleverna fick dela in grupperna själva och detdär ledde till en hel del utanförskap, maten var hyfsat god dock men det är inga härliga skollokaler, jag blev rent utsagt deprimerad där, kunde behövas mer färg och konst på väggarna, kommer fortfarande ihåg hur jag frågade, jag tror det var rektorn jag frågade om vi kunde införskaffa elevens val i högstadiet och välja till något ämne man tyckte var roligt men han snäste tillbaka att jag borde klara matten så jag kan bli rektor och sen komma med förslag, jag hade en hög frånvaro men skolan valde bara att koppla in ett samtal med socialen med mig istället för att lärarna och min mentor pratade med mig och frågade varför jag hade en hög frånvaro, det var ju för att jag inte ville gå dit pågrund av att jag mådde dåligt där. Min mamma mailade kuratorn tillslut så jag fick prata med henne men mobbning är något man har svårt för att prata ut om för att man skäms över att vara den mobbade. Jag tycker inte undervisningen var bra häller och jag lärde mig nästan ingenting, mycket handlade om att göra klart hemma och man jobbade på iPads vilket var extremt dåligt då man lär sig mycket bättre av att skriva på laptops/croombooks. Skolan har påverkat mig negativt och lämnat mig med sår som jag inte har läkt färdigt. Skulle vilja ge denhär skolan 0/5 stjärnor men det går inte så den får 1/5. Det här var några år sen och jag hoppas den här skolan har förbättrat sig nu eller kommer förbättra sig till framtiden, men det jag vet är att jag aldrig kommer vilja sätta in min fot där igen.
Förälder / Vårdnadshavare
2 feb 2022

En riktigt bra skola!

En riktigt bra skola! Bra lärare och övrig personal, fina nybyggda lokaler, härlig utomhusmiljö, god vällagad mat (enligt barnen och oss föräldrar). Arbetar aktivt med att barnen ska röra på sig och har fått pris för det. Bara positivt!
Förälder / Vårdnadshavare
2 feb 2022

Bra skola

Bra skola. Trevliga lokaler, bra skolmat, naturligt invävt idrott och rörelse och personalen har bra koll på alla barn oavsett årskurs. Det som gör att jag inte ger fem stjärnor är att de inte är så bra på att utmana de barn som ligger före målen, dock ges mycket stöd till de som behöver extra stöttning vilket såklart är bra, men tråkigt för de som behöver extra utmaning.
Förälder / Vårdnadshavare
2 feb 2022

Jättebra skola

Alla mina barn går på skolan och den är jättebra. De trivs alla väldigt bra och älskar att gå dit. Tydlig information från skolan via schoolsoft, både gällande läxor , resultat och annan info. Eleverna kommer åt det mesta via google classroom vilket underlättar om man vill följa vad barnen gör i skolan.
Jämfört med deras tidigare skola lär de sig mer här och jag upplever att de får det stöd de behöver, även när det är ämnen som de har det svårare i.
Utemiljön har dock mer att önska, barnen tycker den är bra men jag hade önskat mer lekställningar eller liknande. De har organiserade aktiviteter på raster och fritids.
Elev
12 jan 2022

Mycket dåligt

Börja inte här. I 7-9 finns vänliga lärare men F-6 har vad jag känner dåliga och tråkiga lärare. Många kör kollektiv bestraffning. Ledningen är dålig och verkar inte ha reda på saker, medan vi elever får dåliga scheman och "studiestöd" där läraren säger att vi får jobba med vad vi vill och går ut från klassrummet och kommer inte tillbaka förrän lektionen slutar. Det är svårt att få bra omdöme här och lärarna ger oss alldeles för mycket arbete. Skolmaten går att äta men vi går ofta till McDonalds då skolmaten ofta är äcklig, och skolan gör inget åt det. Jag försöker få bra betyg och det går bra men det är då jag är lättlärd, man hör att 10 personer får F på nästan varje prov och ingen lärare verkar förbättra det. Deras ordningsregler är strikta och dåliga och elever får inte ge åsikter om dem. Arbetsron är okej men när den inte är det blir lärarna riktigt arga direkt och hanterar inte det väl. På skolgården finns en rucklig basketplan utan basketbollar som ingen använder, så alla är bara inne på rasten.
Föredetta elev
12 okt 2021

Världens sämsta skola.

Gick på skolan upp till sexan, knappt att jag stod ut lärarna var hemska och många var rasistiska och använde kollektiv bestraffning . De hade höga krav och jag lärde mig inget nytt. Fick plugga skit mycket för att nå kunskaps kraven i sexan, för att vi inte fick göra det på lektions tid, vi fick alltså inte rätt undervisning. Det förekom även mycket mobbning men jag höll mig utanför det. Och lärarna gjorde inget åt det.Dock var det bra skolmat, men det fanns även rätter som var helt oätliga. Skulle inte rekommendera denna skola.
Förälder / Vårdnadshavare
29 sep 2021

Hög kompetensnivå och ordning och reda.

Fredsborgskolan är en mycket bra skola där mentorerna känner alla och kunskap och behörighet till vad dom arbetar med. Min dotter har gått där sedan hon var liten och skulle inte tänka mig någon annan skola. Höga krav på eleverna är i mitt tycke bara bra👍👍.
Förälder / Vårdnadshavare
20 mar 2021

Ej anpassat för NPF

Har du ett barn med särskilda behov, välj en annan skola. Individuella stödinsatser är obefintliga.
Förälder / Vårdnadshavare
24 okt 2020

Väldigt bra skola

Vi har flyttat hit nyligen och vi är jättenöjda med skolan. Läraren är duktiga och engagerade. Klassstorlek är små (cirka 20 barn) och min son säger att han kan koncentrera sig bättre nu och han har blivit mycket bättre att läsa där. De har en helt ny skolbyggnaden och den har en stor idrottshall i mitten av byggnaden. Ute-lekplatsen är fortfarande lite sådär, men jag tror att de ska bygga mer och det blir bättre, tror jag.
Förälder / Vårdnadshavare
24 okt 2020

Vi är jätte nöjda.

Min 8åriga son går dit och vi är väldigt nöjda. Det finns en stor idrottshallen i mitten av ny skolbyggnaden och barnen kan leka mycket där. Antal av klassrum är små, cirka 20 elever och min son säger att han kan koncentrera sig bra. Han har faktiskt blivit mycket bättre att läsa och har presentationer här. Det skulle vara bra om de fixa ut-lekplatsen bättre, men det kommer senare tror jag. Fritidsläraren har bra koll över barn så vi kan känna oss trygga där.
Förälder / Vårdnadshavare
23 okt 2020

Familjär och varm skola

Fredsborgskolan är mycket familjär och varm. Jag har haft båda mina barn där och de har trivts jättebra. Det är fin sammanhållning och starkt engagerad personal. Jag kan verkligen rekommendera Fredsborgskolan!
Personal
23 okt 2020

Disciplin och värdegrund för elevens bästa

Verkligen en fin skola med så mycket potential, att se skolan utvecklas tillsammans med eleverna är en fantastisk resa.
Förälder / Vårdnadshavare
23 okt 2020

Åkersbergas bästa skola

Fredsborgskolan har varit det bästa valet för mitt barn. Mitt barn trivs jättebra. Fina lokaler, bra skolgård, bra mat och väldigt engagerade och duktiga lärare som är väldigt lyhörda.
Elev
9 okt 2020

Bästa skolan

Världens bästa skola. Alla mina bästa vänner går här
Förälder / Vårdnadshavare
9 okt 2020

Bästa skolan i Åkersberga

Jag har båda mina barn i Fredsborgskolan. Mina barn är jättenöjda. Bra lärare, bra mat och jättebra arbetsro.
Förälder / Vårdnadshavare
12 jul 2020

Kan inte rekommendera

Kan inte rekommendera skolan. Lärare och ledning blundar för allt som inte är bekvämt. Mobbning förekommer mer än vad som är godtagbart.
Elev
14 maj 2020

Helt okej

Skolan är helt okej, unga lärare som blandar humor och undervisning. Maten är helt okej. Vissa lärare är dock speciella och ledningen är inte jätte samarbetsvilliga. Skulle dock rekommendera skolan om man siktar på höga betyg. Minuspoäng att det är en mobilfritt...
Elev
29 jan 2020

Sämsta skolan

Lärarna börjar grina när de inte går som dem vill
Föredetta elev
13 jan 2020

Dålig skola!

Förekommer mycket mobbning som lärarna inte bryr sig om, de flesta lärarna är dåliga och extremt mycket homofobi och rasism.
Dåligt när det gäller specialundervisning och man får knappt någon extra hjälp om man behöver.
Många elever har dålig attityd mot andra elever och lärare.
Skulle inte rekommendera skolan till andra.
Elev
10 jan 2020

Skolan är väldigt fin och bra!

Inga fel på denna skola, ingen mobbning och alla behandlar varann bra!
Visar 30 av totalt 33 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen