Omdömen

2.0
Baserat på 25 omdömen och 211 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
7 nov 2023

Rasism gymnasium

Jätte dålig skola börja ej här. Eleverna måste typ anpassa sig till att vara svensk i denna gymnasiet skolan. Annars blir man utsatts för mobbning, kränkning, rasism utav lärarna. Och eleverna är väldigt duma, elaka mot varandra även fast man ej känner varandra. Man känner sig ej trygg i denna gymnasiet skola.
Föredetta elev
2 nov 2023

natur

Börja inte här!

Började i natur och blev redan deprimerad av att gå där i en månad.

Kort sammanfattning om skolan:
Dåligt schema med korta lunchraster så man kände sig trött hela dagen.
Dålig skolmat, åt gammal pastasallad varje dag.
Dålig klassro, fanns inte en enda lektion där vi hade klassro.
Dåliga klassrum, väldigt trångt och ofta fullt i korridorerna.
Dålig ledning som inte tvekar på att stänga av elever pga bråk även om man var offret i situationen.

Första dagen säger de att du är ansvarig om något hittas i ditt skåp och vi behandlandes som kriminella. 07or hade bråk med 05or redan första månaden. Varje bedömd uppgift vi skrev gjordes på sidor som t.ex. digiexam för att många fuskade de tidigare åren.

Du har tur om du hamnar i en skön klass men i de flesta är det mycket grupperingar, de flesta ville inte socialisera sig och snackade skit om varandra.

Trodde jag skulle kunna klara av att gå där i 3 år för att få "gratis betyg" men det känns som att du är gjord för att misslyckas på denhär skolan. De flesta lärarna i naturlinjen borde inte vara lärare.
Elev
12 okt 2023

Skit gymnasium klara östra.

Välkommen hit om du vill gå på en fritidsgård. Allt är dåligt med denna skola. Majoriteten av lärarna kan inte förklara någonting och vill inte ens förklara, bara göra deras jobb enklare. Finns ingen respekt i denna skola. Ledningen bryr sig inte om dina åsikter och vill bara tjäna pengar på dig. Skulle haft gett 0 stjärnor om det var möjligt. Börja inte här om tänker på din framtid.
Elev
8 jun 2023

Sam

Dålig gymnasium

Mycket dåligt skola. Ingen struktur. Lärare sätter orättvisa betyg på elever. Och väldigt trånga lokaler. Rekommenderar inte den gymnasium.
Elev
3 jun 2023

natur

Ganska illa

Jag tror det är en av de sämsta skolorna i Stockholm. Har alltid varit engagerad och gick in med 300 merit, men den här skolan förstörde mitt mående och motivation. Lärarna är schyssta (de flesta) men de kan verkligen inte sätta rättvisa betyg eller lära ut. Jag har inte lärt mig någonting sedan jag börja i gymnasiet. Eleverna är fett omogna och byggnaden är liten och har fööööör många trappor. Hissarna är alltid upptagna av omogna elever som håller fast hissarna. Skolmaten är bra ibland, men ganska sällan och det finns inget att göra på rasterna. Om lärarna gillar dig är det enklare att få bra betyg, så om du smörar lite kan det vara bra. Rektorn och ledningen kan absolut inte hantera bråk som sker, och stänger bara av elever trots att de inte vet vad som hände och vem som var drivande i bråket (de är partiska med andra ord). Börjar 3:an efter sommaren och jag längtar bara tills jag slipper gå kvar.
Elev
2 jun 2023

Natur

Denna skola ligger i Gärdet framför en tunnelbanestation, dessa ungdomarna från denna gymnasium brukar hänga där och det är väldigt ofta det står ordningsvakter och poliser där. Det finns ingen trygghet här och i korridorerna känns det otryggt då elever använder väldigt fula ord och bråkar ofta. Många elever håller med att de inte lär sig så mycket här och eleverna gör vad de vill under lektionen och lärarna tror de håller koll och ser allt. Ledningen bryr sig inte om elevernas åsikter och problemen i skolan även om man tar upp det. De vill hela tiden få nya elever till skolan vilket jag tolkar det som en vinst för de. Inga aktiviteter för eleverna i skolan och maten tar oftast slut i matsalen. Smutsiga bestick och matrester serveras. Det jobbar obehöriga lärare här. Om du prioriterar ditt mående och framtid, börja inte här.
Elev
2 jun 2023

Mardröm!!(natur)

Om du vill få en bra gymnasium tid och bra betyg så säger jag bara:SPRING. Skolan har ingen disciplin på både elever och LÄRARE. Svårt att få bra betyg när det finns lärare som jobbar här och gör allt för att du ska få F och bryter mot reglerna men när du sedan klagar detta problem till ledningen så säger de bara ”du har missuppfattat det fel”. Ledningen bryr sig helt enkelt inte. När man klagar något till ledningen så säger de”ni elever stressar oss”. Svårt att lära sig när lärare inte kan undervisa på ett sätt så alla förstår. Maten är oftast inte god, smutsiga bestick. Gjorde ett stort misstag att börja här. Ingen i klassen pratar med varandra, klassen är grupperat. Du får inte ens bestämma egna sittplatser även om du är 20 år. Sittplatser i klassrummet byts oftast varje månad och du får inte välja. Denna skola är verkligen ett skämt. Trånga och fula lokaler. Jätte normalt att HELA skolan luktar avlopp då och då. Man får inte ens stanna hemma utan intyg eller anledning och du blir kontrollerad 24/7 känns som jag går på förskola.
Om du vill ha en bra framtid: BÖRJA INTE HÄR!
Elev
1 jun 2023

Klara Östra är en jätte dålig skola!

Jätte dålig skola. Om du ska börja här och vill plugga direkt efter gymnasiet, är det här gymnasiet inte för dig. Eleverna är allmänt stökiga, dem har ingen respekt för lärarna och gör vad dem vill.
Elev
14 maj 2023

natur

börja inte här om du vill få bra betyg. Blir anklagad för att haft använd AI när jag inte har gjort det. vi elever blir kontrollerad 24/7 och får inte stanna hemma utan intyg eller anledningar. flera olika grupper i min klass och ingen pratar med varandra, även om vi blir indelade i grupper så pratar ingen. lärarne är orättvisa med betyg. korridorerna är otrygga. ingen får bestäma sittplatser och känns som om vi blir behandlade som dagisbarn. lärarna bryr sig inte om eleverna och både de flesta eleverna och lärarna är respektlösa. trånga lokaler. får lära mig allt själv då dessa lärare undervisar på ett konstigt sätt som man inte förstår.
Elev
10 maj 2023

natur

Dåligaste skolan i Stockholm

Jag har gått natur nu 2 år och trivs fortfarande inte. Nu är det försent att byta men börja inte här. Ledningen är sjukt dålig och lärarna sätter inte rättvisa betyg. Elever gör som de vill och lärarna tror att de har koll men det har de inte. Om det sker ett bråk väljer lärarna och ledningen partiskt vilken sida de faktiskt vill tro på (om man står upp för sig själv blir man avstängd) fast man själv inte gjort något. Skolmaten är bajs och ser faktiskt ingen anledning att börja här. Alla elever är sjukt störande och omogna eller leker smarta fast de har Iq 20. Man behöver dessutom gå upp 10 trappor varje dag typ för hissarna inte fungerar.
VARNING BÖRJA INTE OM DU INTE VILL MÅ SKIT
Elev
10 maj 2023

natur

Sämsta skolan klara östra Gärdet

Det är den dåligaste skolan som finns, ledningen ska vi inte ens snacka om😂 olika betyg, orättvisa, stökigt. Allt dåligt bara! Snälla börja inte här.
Föredetta elev
25 apr 2023

sambeteende

Inget att rekommendera

50/50 på om du får bra lärare och arbetsmotivationen är på noll bland elever. Maten är ätbar men inte mer än det och lokalerna känns mer som ett kontor än som en skola. Väldigt hårda ord i korridorerna och en allmänt otrygg stämning. Utanför skolan är tunnelbanan vilket kan vara positivt då det är nära men det blir också den enda ”skolgården” som finns vilket resulterar i att det även utanför skolan känns sisådär att vara. Det positiva är att du lätt får bra betyg men din gymnasietid som stort kan jag nästan garantera är roligare på en annan skola. Det anordnas inte aktiviteter och det är en väldigt splittrad skola.
Elev
16 mar 2023

sambeteende

Klara östra kaos gymnasium.

Skit dålig skola. Alla lärare är dryga. Man lär sig inget. Fula och trånga lokaler. Konstig betygssystem. Orättvist behandling. Elverna är otrevliga. Jag letar efter nya skolor. Jag tipsar dig att inte börja här, riktig helvete. Maten är inte god och besticken är smutsiga vilket gör att man tappar aptiten. Ingen i min klass snackar med varandra och de hatar varandra. Eleverna får inte ens bestämma egna sittplatser även 17, 18 och 19. Till om med i grundskolan fick jag bestämma SJÄLV. Det känns som att detta e förskola man blir kontrollerad 24/7 och kan inte stanna hemma utan intyg och anledningar. JAG REKOMMENDERAR INTE DENNA SKOLA.( detta känns inte som skola om jag ska vara ärlig, en fritidsgård skulle jag säga)
Elev
2 nov 2022

Ekonomi juridik

Inte bra

En jätte jätte jätte dålig skola.
Elev
31 okt 2022

sambeteende

Börja inte här

Riktigt dålig skola, det är cirka 98% invandrare och alla är helt galna och lärarna bryr sig inte om eleverna
Elev
18 maj 2022

natur

bra betyg, dåliga människor

Om du letar efter bra betyg då det är en bra skola med många chanser och kompletteringar men om du letar efter trygghet och bra människor spring. Skolan har ingen disciplin på sina elever.
Elev
15 maj 2022

natur

Börja inte!!

Jag hatar min skola Klara Östra! Går med elever från samma ort som jag och det är hemskt. En massa ghetto husby barn, ungar från röda linjen och annat. Lärarna gör inte skolarbetet roligt för en, man vill knappast gå till skolan. Har blivit deprimerad pga skolan. Lär mig absolut ingenting. Letar efter en ny skola. Du kan inte koncentrera dig när du jobbar, du utvecklas inte, jag och min klass har inte ens snackat med varandra och vi hatar varandra. Skolmaten funkar. Vi hade dock saftmaskin förr men nu är den borttagen. Eleverna är HEMSKA!!!!
Gör ej samma misstag som jag! Börja inte här.
Annat
30 apr 2022

sambeteende

78/100

om du går i en bra klass med sköna personer så kommer din upplevelse vara jättebra och roligt. samt är det diverse (olika slags ursprung) och maten är faktisk relativt god. det ända nackdelen är att byggnaden är väldigt liten och det är många trappor :)
Elev
30 mar 2022

natur

ok skola med

fula lokaler men bra lärare som hjälper en rätt så mkt. Lunchen är ok
Elev
14 sep 2021

2an

Helt okej.

Bra lärare, men dålig mat och ingen arbetsro. Scheman är helt okej tho. Vi har även några roliga aktiviteter som elevkåren gör.
Elev
12 sep 2021

Ekonomi juridik

Bra skola

Det ända jag fick höra om klara östra var att den var väldigt ( ghetto) men nu när jag börjat tycker jag att den är bra och skön, det är blandade elever. Folket där är sköna och snälla och jag tycker att lärarna är bra, jag rekommenderar klara östra.
Elev
3 sep 2021

Väldigt bra skola!

Började nyss och trivs. Lärarna verkar sköna och trevliga, bra scheman och bra utbildning allmänt och många sköna och trevliga elever. En grej är sådär vilket är att de är en hel del grupperingar i skolan men alla verkar komma överens med alla
Elev
13 jan 2021

Omdöme

Lärarna i skolan betygsätter på ett jätte förvirrande sätt. Arbetsron är dålig, det är även dålig skollunch.
Elev
3 dec 2020

Klara östra

Bra lärare, sådär med studieron. Många pratglada elever. Härlig gemenskap alla pratar med alla. Lätt att få bra betyg. Men tyvärr är studieron ganska dålig. Men den förbättras dag för dag. Lärarna jobbar mycket på det.
Elev
23 nov 2020

skulle helt klart rekommendera Klara Östra

jag tycker att skolan ser alla elever vilket skapar en trygg miljö och personligen så har lärarna undervisat på ett bra och intressant sätt. På en nivå att man vill lära sig mer om ämnet.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen