Omdömen

3.8
Baserat på 34 omdömen och 260 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
9 jan 2024

teater i 2:an

att byta till kulturama är nog bland de bästa valen jag har gjort!! visst att skolan har sina brister, bland annat så kan jag hålla med om att skolan inte direkt skiner i de teoretiska ämnena jämfört med de estetiska. men i slutändan tycker jag att det är värt för att trivas i sin klass och för att faktiskt längta till skolan. would recommend!!
Elev
25 aug 2023

Du med inlärningssvårigheter!

Jag varnar dig innan det är försent. Snälla, jag ber dig, gå inte på denna skola om du är medveten om att du har stora inlärningssvårigheter. Denna skola satsar inte pengar och ”onödig hjälp” på den minoritet som inte klarar ”vanlig” inlärning. Deras lösning på bokstavligen allt är studietid och struktur vilket inte hjälper om man har svårt med sättet lärarna lär ut på och vilka typer av uppgifter de ger. Jag har förlorat varje liten del av min självkänsla och självförtroende. Och just nu fruktar jag att gå ut gymnasiet och känna att detta absolut inte var värt det.
Elev
6 okt 2022

Teater linjen

As härlig vibe och alla är accepterande!!

Vissa lärare är as bra medans vissa är lite dryga men funkar. Eleverna är bra och att extremt snygga. Over all så är skolan bra och as härlig vibe men trapporna kommer vara våran död och mitt csn lider när skolmaten är som den är och Lidl ligger 2 min från skolan. Vissa skoldagar är rätt så långa men vi (iallafall min klass) börjar alltid efter halv 10 så för de som har längre resväg så är det dunder.
Elev
2 jul 2022

Natur

Rekommenderar starkt!!

Okej så kulturama är enligt mig en banger skola när det kommer till tex att folk är accepterande, HBTQ+ friendly mm. Det är (enligt mig) bra stämning i skolan och alltid saker på gång. Typ de flesta lärarna är bra förutom vissa som kan vara nonchalanta och skeva.

Men om det är något som jag iallafall inte visste innan jag började var hur mycket narkotika/alkohol som konsumeras i skolan. Detta är självklart ingen norm MEN det är något som skolan inte agerar mot. Med andra ord får dem som behöver hjälp inte det. Även skolsystern iallafall 2022 har varit ett fiasko som knappt är där eller kan svara på teams (läser men svarar inte).

Men ja, rekommenderar skolan då jag själv haft det bra här
Elev
6 apr 2022

Världens bästa skola (film)

Var osäker på vad jag skulle välja i 9 an. Hade 330 i merit och var rädd att jag skulle välja en estetlinje som inte kändes utmanande. Men kultis har givit mig allt det jag velat ha från gymnasiet. En rolig och utmanande klass med en variation av skönt folk, en massa fina lärare och intressanta och kreativa människor nära till hands. Det är lätt att blandas med de från andra klasser då 2:or äter lunch samtidigt. Här har jag hittat vänner för livet, ett intresse i film (som jag inte tidigare haft) och en pojkvän sen 8 mån i fototvåan. Det finns såklart nackdelar också:
- hela skolan är vänsterdragen (även om jag inte ser det som ett problem utan som ett PLUS)
-skoledningen är klappkass och rektorn är frånvarande
-naturlärarna SUGER
Positivt
- sköna människor
- du får en mac och skolans budget är totalt anpassad till estetiska verktyg och resurser.
- DET ÄR ROLIGT, aka du klarar skolan bättre:)

All love to kultis!!
(Jag går andra ring på film och media)
Elev
2 feb 2022

Natur bild

Väldigt bra skola!!

Natur bild elev
Kulturama är väldigt bra, känner att ja verkligen passar in här o man kan absolut vara sig själv! En väldig kreativ och hbtq+ stöttande skola. Gå just nu andra terminen i 1:an och det är skit roligt här. De finns oxå många klasskonton på insta o Kulturama konton som är aktiva och gör skolan roligare.
Elev
2 feb 2022

Väldigt nöjd

Alla blir accepterade som de är, folk är så trevliga, och det jag gillar mest är att folk vågar gå fram och prata med random personer från andra klasser. Maten är inte den bästa men de positiva överväger starkt det negativa. Lärarna är helt okej och de flesta bryr sig om elevernas hälsa.

Började 1:an 2021 och är väldigt nöjd, rekomenderar starkt Kulturama.
Elev
1 feb 2022

Artist och Musiker

Kulturama

Kulturama är en perfekt skola om du vill ha en trygg miljö där du kan fokusera på ditt estetiska uttryck. Teori lärarna är väldigt bra och bryr sig om eleverna, de är dess utom för de mesta estetiskt intresserade. Det finns stugtider varje vecka där elever kan gå och få extra hjälp. På Kulturama kan man verkligen vara sig själv, ingen är sig den andre lik. Jag går själv musik linjen och tycker att vi har väldigt bra lärare som är mycket engagerade. Det roligaste med Kulturama är att hela skolan är estetisk inriktad och skapar ett band mellan de olika linjerna. Skolmaten är inte den godaste men man överlever och det är klart värt det, vi har även väldigt bra datorer.
Elev
14 dec 2021

dans

rekommenderar

danslinjen är fantastik, så otroligt duktiga lärare. Dock väldigt fysiskt och psykiskt krävande då det är MYCKET dans och det är på en avancerad nivå, så välj endast kulturama om du verkligen verkligen tycker om att dansa. Vissa teorilärare är mindre bra, men det är så många underbara lärare att det överväger de dåliga. mycket fokus på det estetiska vilket är roligt om man valt något man älskar, samt härliga människor på alla linjer! -1 stjärna pga skolmaten. Man får också bra stöd om man behöver det pga sin mentala hälsa eller andra anledningar, så länge man är ärlig och ber om hjälp så får man det
Elev
22 aug 2021

Musikal

Bästa beslutet jag tagit

De bästa beslutet jag har tagit. Underbar skola och underbar skolmiljö, bästa tiden i mitt liv hittills. Mycket välkomnande och förstående för elever som inte kommer från Stockholm <3 Alla är jättetrevliga och känner mig otroligt trygg i skolan

// en musikalare
Elev
21 aug 2021

Musikal

En skola för alla

Kulturama gymnasium är helt klart bästa skolan jag gått på! Många härliga, utrustade lokaler. Mycket bred och djup kunskap inom de estetiska ämnena men även duktiga terorilärare! Väldigt tillmötesgående och alla delar ett estetiskt intresse vilket skapar en underbar sammanhållning på skolan trots dess storlek. Maten är rätt basic men god. Alla får vara sig själva av vad jag upplevt och fin kommunikation mellan årskurser. Nackdelarna är väl en dyr cafeteria och många trappor men i jämförelse med allt positivt är det ingenting.
Elev
20 dec 2020

Kulturama natur

Går natur bild, bra skola! Bra teoretiska lärare och de bildlärare som jag har haft har också varit bra. Eleverna varierar på samma sätt som de gör på alla andra skolor.
Föredetta elev
14 dec 2020

Fick trauma.

De va bara Monkey business.
Elev
9 dec 2020

Lärarna bestämmer kvaliten

Tyvärr beror kvalitén på utbildningen mycket på vilka lärare man får. Det finns jättebra lärare i alla ämnen men det finns även de som är virriga, oorganiserade, oangagerade, oförstående och ibland även rent nonchalanta!
Föredetta elev
9 nov 2020

En bra plats att vara på

Skolan är en trevlig plats att vara på. Man kan vara sig själv fullt ut och ingen dömmer en för vem man är eller vad man gör. Det är en härlig plats med mycket liv. Jag gick ut gymnasiet 2020. Studenten blev ju inte som man hade planerat men den kommunikationen vi hade med rektor och andra ansvariga på skolan var riktigt bra och fanns alltid enkelt att få kontakt med! Dessutom löste skolan ett fint utspring och en bra läsning med live-stream och bra uppdelning så det kändes bra!
Elev
30 maj 2020

Helt okej

Helt okej skola om du är intresserad av det estetiska. Lärarna är villiga att anpassa sig efter vad du klarar av i skolan och är väldigt hjälpsamma när det kommer till det. Skit skolmat och ganska konstigt att man som elev inte får ta hissen upp till högsta våningen utan måste ta trappan ända upp till våning sju. Lärarna verkar bry sig mer om det än om folk slänger runt mat i trappuppgången/lokalerna, samt bryr sig för mycket om folk sitter och röker utanför. Eleverna kan vara riktigt elaka när dom väl vill det och om du inte är estetisk och sunkig nog så blir du utanför. Varannan elev är en hemsk besserwisser.
Själva skolan är väll okej och jag skulle rekommendera den om du inte vet vad annat du vill gå. Om du verkligen vill lägga krut på estetiska ämnen så finns det nog en bättre skola att gå på då artist linjen spelar sina instrument individuellt 30 minuter i veckan och har lika mycket musikproduktion som dom som går musikproduktions linjen.
Elev
14 maj 2020

katastrof

man får inte vara sig själv man måste vara "annorlunda" o man måste va vänster, rekommenderas ej om man vill vara sitt normala jag. lärarna har ingen kolla på eleverna och känns inte som att man kan lösa saker och många är otrevliga och lärarna bryr sig inte om vad som pågår.
Föredetta elev
10 maj 2020

Trevlig skola

Väldigt duktiga på det estetisk, helt ok på allt teoretiskt. Vill man satsa högt på båda ska man gå södra eller något annat. Folket är trevliga och lärarna likaså. Skolmaten är som skolmat brukar va alltså lite meh.

Sammanfattat: Bra skola för den som är sjukt intresserad av det estetiska. När man tillslut går ut har man sjukt vältränade ben.
Elev
20 mar 2020

BÄSTA SKOLAN

Älskar skolan med hela mitt hjärta!!! Att Corona stängde skolan kan vara det värsta som hänt mig. Människorna här är fantastiska och lärarna äger. Uppgifterna i skolan är också roliga!
Elev
28 feb 2020

SANNINGEN

Okej lyssna heres the real deal, miljön och eleverna är så sköna, mysiga och sociala. Teoretiska lärarna är förövrigt bra och för det mesta motiverande. Estetiska lärarna ska också vara väldigt engagerade men - film linjen- kan ibland vara stillsam och mörk där man endast ska sitta i ett klassrum och kolla gamla klipp från filmer och lyssna på läraren som berättar om film historia. Men film historia är en del av att lära sig film så om du är intresserad bör det inte vara något problem. MEN JAG GILLAR MIN SKOLA DEN ÄR HÄRLIG<3
Elev
16 feb 2020

Bra om du har låga standard

Rätt sunkiga lokaler, ett av trapphusen har spindelväv och mögel. Hittade lite mögliga matrester i en gammal hiss som inte används längre en gång. Vissa (ca 3/10) lärare är bra, resten är wack
Elev
25 jan 2020

Kulturama baby

King ass skola svär på allt
Föredetta elev
24 jan 2020

Gå inte film!!!

Säger bara en sak: skippa filmlinjen. Pissdåliga lärare. Va beredd på å sitta i ett mörkt rum 6 timmar i veckan å lyssna på en entonig röst som snackar om filmhistorien istället för att faktiskt göra film. + alla elever har hybris för de tror att de ska bli nästa hollywoodstjärna, lixom kbry.
Elev
15 jan 2020

Skola med en bra teoretisk och estetisk sida

Bra lärare och allmän mysig kreativ känsla på skolan.
Elev
22 dec 2019

Musikalare för hela slanten

Extremt mysig skola och man känner sig välkommen oavsett vem man är! Estet ämnena är jätte givande och lärarna är så engagerade men det är lite sämre teorilärare, inte alla men några är riktigt oklara och man får kämpa för att veta vad man ska kunna på prov mm.
Elev
9 dec 2019

Skolan är okej

Skolan i sig är helt okej, lärarna är mysiga, och de estetiska ämnena är bra!
Dock är skolan dålig på att samarbeta och man får inte alltid den hjälp och det man behöver, man får kämpa för att få den hjälp man behöver.
Alla är trevliga om man passar in, och som en person som inte passade in så var väll skolan inget att hänga i granen.
Föredetta elev
24 nov 2019

Inget jag skulle rekommendera till personer mig.

Ligger på autism spekturmet. Får ingen bra hjälp alls. Dåliga på att ge ut information och planering.
Får lov att sluta pga hur dålig min mentala hälsa blivit pga skolan.
Fungerar säkert för vanliga människor. Men inte för mig.
Hilde Söderlindh
Elev
22 nov 2019

Skolan funkar. Vissa älskar den vissa hatar den.

Den är super inom de estetiska ämnena. Lärarna är väldigt engagerade inom sitt estetiska uttryck men teorilärarna är sämre. Inte alla dock. Mycket som händer hela tiden och finns väldigt mycket olika typer av människor. Alla är väldigt snälla.
Elev
18 nov 2019

Mvh teaterelev

Så himla bra! Så nöjd över mitt val
Förälder / Vårdnadshavare
15 okt 2019

Skolan är super

Alla är jätte snälla och teaterklasserna har mycket bra gemenskap
Visar 30 av totalt 34 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen