Omdömen

2.5
Baserat på 12 omdömen och 108 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
1 jun 2023

Inte riktigt vad vi hade hoppats på...

Jag är riktigt besviken på denna skola.
Lärare som inte talar svenska.
Idrotten saknar lokaler. Inte äns när det snöar eller regnar och är svinkallt.
Maten var bra ett tag men inte längre.
Råttor i matsalen.
Eleverna har väldigt få möjlighet att göra något på rasterna och det medför att det blir stökigt.
Upplever också att skolan har problem med att lösa konflikter, få ansvariga svarar på mail.
Dålig planering av prov trots att de säger sig ha ett bra program för inlämningar, prov och omdömen, glöms det bort att föras in
Förälder / Vårdnadshavare
9 jan 2023

Kunde inte bli sämre

Trots att skolan är digital, är det väldigt svårt att få svar via mail. Idrotten är urusel, med mycket små lokaler eller inga alls. Trodde mina barn skulle utvecklas innom sina sporter, men det blev tvärtom istället.
Barnens talan får inget gehör och maten har blivit sämre.
Mobilförbud till varje pris under hela dagen vilket leder stökiga raster då inget annat erbjuds. Massor av tid som går till inlämning och utlämning av mobiltelefoner.
Under vårt första besök på skolan sa man att barnen kunde få styrketräning om de tröttnade på sin sport, detta har tagits bort helt utan information.
Elev
1 dec 2022

Helt okej skola.

Ganska bra/helt okej skola. Eftersom man har mer idrott (specialidrott) blir man bättre på sin sport, men det är något oseriöst. Det är många som slutar satsa på sin idrott så man kan inte förvänta sig att alla ska vara sport-typer. Det är en bra blandning av elever på skolan, en del snobbar från Näset och Hovås, många från Frölunda och annars kommer det elever från hela stan. Man kan säkert hitta likasinnade men det är något grupperat mellan tjejer och killar och ibland mellan olika samhällsklasser/etnicitet. De flesta lärare är bra, det beror på vem du frågar, men visar man bara att man är engagerad och sköter sig på lektionerna ska det nog gå bra. De flesta elever är inte särskilt studiemotiverade, och undervisningen anpassas ganska mycket efter elevernas kunskaper. Är du ambitiös kan du absolut lyckas bra, men det kan vara svårt då arbetsron generellt sett är dålig och lärarna ganska få (dessutom många som är borta = många inkompetenta vikarier). Skolan är mobilfri och de har kameraövervakning. Skolmaten är helt okej för att vara skolmat, men Mcdonald’s och Ica finns i närheten om det är för dålig mat i bamba. Det finns ingen skolgård och det är en rätt liten skola (320 elever) så räkna med att mest hänga runt i korridorerna, om man inte går till Ica eller donken förstås. Idrott har man i en hall bredvid skolan, ibland ute på Välen eller i Ruddalen. Niorna åker varje år på kanotresa och sover över i tält, det är jätteroligt, men kan lätt bli en plåga om man är utanför. Skolan gör inte så mycket åt mobbning/utanförskap så då får man klara sig själv bäst man kan. Fördelningen mellan tjejer och killar är ungefär 30% tjejer och 70% killar. Det är bra kommunikationer till skolan (går en buss till Frölunda torg som många brukar ta, därifrån går det enkelt att ta sig till hela stan, och man är ju också precis vid ett köpcentrum. Det går också en buss till Näset (buss 92/93 från Toftaåsgatan, där går också samma linjer mot Frölunda torg). En vanlig skoldag börjar 8:30 och slutar 15:00-16:00.

Sammanfattningsvis är det en helt okej skola, ungefär vad man kan förvänta sig i högstadiet. Men det passar inte dig med särskilda behov eller dig som satsar på väldigt höga betyg (då studieklimatet inte anpassas efter det). Inte en skola för de som är annorlunda och sticker ut, då blir man lätt ett mobboffer. Rekommenderas om du bara vill ta dig igenom högstadiet utan speciella krav på skolan, annars inte.
Elev
26 apr 2022

BÖRJA INTE HÄR!

Skolan är som ett fängelse dålig rektor som förstör för oss vi är inte fängelsebarn hade vi fått välja hade jag slutat i den här skolan så fort som möjligt🦔
Elev
29 mar 2022

BRRAAAA SKOLA!!!!!!!

bästa skolan jag har blivit mycket bättre på min sport
Föredetta elev
23 nov 2021

BÖRJA INTE HÄR

låt inte ditt barn eller någon annans barn, lärarna i skolan är hemska och förstår knappast vad dem säger när de förklarar och när man frågar de att förklara igen blir de förbannade över ingen anledning
Elev
20 nov 2021

Börja inte här

Specialidrotten är inte seriös utan bara lall. Vissa lärare hjälper bara dom som behöver mycket hjälp fast de andra eleverna förväntas klara sig på egen hand. Rektorn är oerhört dryg och bara allmänt otrevlig. Skolmaten är ganska. Skolan är MOBILFRI
Förälder / Vårdnadshavare
6 okt 2020

Välj en annan skola för ditt barn

Nervvrak till mentor, skrek åt eleverna, bedrev lektioner i kapprummet istället för i klassrummet, rektor som bara smetade ut problemet. Även andra lärare, ansvarig för idrott, orationell och otrevlig.
Med facit i hand hade vi aldrig valt Prolympia.
Elev
9 jan 2020

Det finns inget trevligt med denna

Skolan är hemsk. Det är som om dem vill sätta dit elever. Som sagt, förstör inte erat barns framtid på denna skolan
Personal
15 dec 2019

Kunskap, trygghet, sport

Personal som verkligen bryr sig och som prioriterar trygghet för eleverna. Konflikter tas om hand snabbt. Finns studiestugor med behöriga lärare fyra dagar i veckan för alla som vill.
Förälder / Vårdnadshavare
19 okt 2019

Förstör inte era barnsframtid

Extremt dålig kontroll på alla ungdomar fastän de är en idrottsskola låter lärarna sina elever att röka. Dem pratar respektlöst mot elever och behandlar dem som djur rättare sagt

Köns diskriminering bland flickor och pojkar

Öppna portar för att hamna på dålig väg i livet mina barns betyg gick från medelsnitt B i varje ämne till E
Förälder / Vårdnadshavare
13 okt 2019

Bra högstadium för sportarna

Motiverad personal överlag, jobbar mycket med hälsoperspektivet, barnen kan verkligen kombinera lärande med satsning på 'sin" sport. Minus att många barn går där utan att faktiskt ha en sport de satsar på, tar upp platser som hade kommit bättre till nytta av andra, mer motiverade, barn
Topasgatan 1A, 42148, Västra frölunda
Elizabeth Johansson
0736-251383

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen