Omdömen

3.8
Baserat på 21 omdömen och 158 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
27 apr 2023

Teknikvetenskap

Skolan är som ett spindelnät för hat

SSIS är en väldigt bra skola på många sätt med ett enda viktigt problem, eleverna och till viss del lärarna.

Högerextremister har vi gått om som får gå runt och sprida sin propaganda fritt utan konsekvenser. Det finns också andra folkgrupper på skolan som inte förstår att sverige är ett land som inte inskränker på mänskliga rättigheter och de envisas med att sprida hat om HBTQ+ personer konstant, såklart utan konsekvenser. Det går inte att vistas på skolan utan att känna sig hotad helt enkelt. Många lärare gör inte heller någontinh för att stoppa detta.

Synd på en sån bra skola i grunden, som förstörs av högerextremister och religionsbundna as.
Elev
28 mar 2023

Teknikvetenskap

Bästa

No many girl, no many problem.
Elev
7 nov 2022

Teknikvetenskap

Åsikter om skolan SSIS

Hej detta är mina åsikter om skolan
Annat
10 aug 2022

Teknikskola utöver det vanliga

SSIS är en teknikskola som erbjuder något som inga andra skolor gör för den som älskar teknik. Man får som elev många tekniska resurser, mjukvara som typ Adobe Creative Cloud och VMs, tillgång till 3D-skrivare och i princip oändligt med tekniska komponenter och verktyg i skolans "makerspace"-rum. Skolan är väldigt modern och fräsch och miljön är allt annat än en traditionell skolmiljö. Man får gratis obegränsat med kaffe och te!

Läste några andra recensioner som säger att "detta är en skola för introverta". Visserligen finns självklart elever som är det, men jag blev förvånad då det inte är så jag upplever skolan alls. Det är inte alls "konstigt" att några treor börjar snacka med en under rasten och många har vänner över klassgränser. Anser man att detta är en skola för introverta så har man förutfattade meningar och inte gett sig tid nog att lära känna det sociala livet på SSIS som visst existerar.

Skolmaten serveras av en restaurang och brukar därför i de allra flesta fall servera mat på en nivå över det man är van ifrån grundskolan. Nackdelen är att det har förekommit logistiska problem - maten tar lång tid att fyllas på, rätter saknas, etc.

Här finns många underbara lärare, men självklart, som andra nämner, finns det vissa där undervisningen bör förbättras. Efter ett rektorsbyte verkar förändringar ske och därför kommer jag inte fokusera mer på det negativa. För den som önskar mer utmaning brukar det alltid vara möjligt, skolan är öppen med tilläggskurser etc.

Rekommenderar varmt att börja på SSIS!
Elev
24 maj 2022

Teknikvetenskap

Dåliga elever

Skolan hanterar inte rasister sexister homofober transfober islamofober eller högerextrimistiska de får vara det öppet och får inga konsekvenser.

Skolmiljön och de flesta lärarna är bra.
Elev
14 apr 2022

Skola för den som vill ha mycket möjligheter.

Väldigt bra skola, engagerade lärare. Det finns många föreningar och man får möjlighet att genomföra projekt på eget initiativ. Har genom skolan breddat mitt sociala nätverk något enormt och fått kontakt redan nu med arbetslivet. Maten är ibland sådär dock, men det beror på vem man är tror jag. Det är väldigt bra individuellt stöd från skolan och lärarnas håll vilket känns skönt. Eleverna på skolan är väldigt trevliga, och det går alltid att hitta roliga människor att prata med.
Elev
1 jan 2022

Skolan för dig som gillar teknik.

Fantastisk skola med fukus på teknik. Båda engegerade lärare och elever.
Elev
18 sep 2021

Nördar

Denna gymnasieskola e full av nördar
Elev
28 aug 2021

Introverta elever

Oj, väldigt introverta elever på skolan.
Jag själv är inte super social, men detta var på ny nivå.
Geogebra Tzikas
Föredetta elev
24 aug 2021

Teknikvetenskap

Kom igen

För långa uppsatser i recensionerna
Annat
9 aug 2021

SSIS,

SSIS är en skola för den introverta. Det finns brist på social kompetens bland eleverna. Innerstadsskolor som erbjuder tex Sam och Ekonomi är totala motsatsen till SSIS. Där har många ett stort socialt umgänge och ser skolan som ett verktyg för att bredda sitt kontaktnät inför arbetslivet, samtidigt som studierna anses viktiga. Eftersom SSIS enbart erbjuder Teknikutbildningar samlad en viss typ av personlighet här. En person som;
1. Är mindre bekväm i sociala sammanhang.
2. Är dragen åt det nördiga hållet, och värdesätter betyg över kontaktnät.
3. Fester eller andra sociala sammanhang utöver skolan existerar inte på SSIS.

Skolan är bra för dig som är introvert och enbart ser skolan som en väg vidare till högre studier eller jobb. Du som vill skapa ett brett socialt nätverk med olika typer av människor bör ej söka till SSIS, då du riskerar att bli missnöjd.
Elev
15 apr 2021

Nice!

Väldigt bra! Nice lokaler, alla accepterar varandra även om det m det kan användas lite hårda ord. Lärarna bryr sig, är behöriga och allmänt sköna. Uppgifterna är bra!
Elev
27 dec 2020

En sann teknikskola

SSIS är en skola för teknikintresserade. Det märks i personerna som går där, platsen skolan ligger i, och flera av verktygen du får tillgång till på skolan.

Skolans design är till för att efterlikna en kontorsmiljö, med mycket öppna områden, vit inredning, och glasväggar. Man har tillgång till gratis kaffe/te samt kyl för egenköpta kylvaror.

Skolan ligger i NOD huset, som är en kontorsbyggnad. Detta innebär att allting runt omkring i byggnaden ger en teknikkänsla, och att alla du möter i byggnaden kommer vara folk som jobbar inom teknik.

Byggandes på detta så ligger ju NOD huset mitt i Kista, Sveriges Silicon Valley. Så omgivningen är verkligen genomsyrad av teknik. Allt ifrån KTH's teknikdel, till FOI, till stora Ericsson kontorskomplex.

Det finns många bra och engagerade lärare. Personlig åsikt åsido så finns det i princip inga underkvalificerade lärare. Mycket utav utbildningen brukar också få en teknikskruv så att den håller relevans till hur ämnet kan hjälpa till inom en teknikbransch.

Jag känner mig alltid 100% säker i skolan, folk har till-och-med sånt förtroende att man kan i princip bara lämna väskan varsom i skolan i det öppna, ingen kommer stjäla. Kan inte säga att jag har märkt av någon diskriminering heller, tvärtom så är det mycket engagemang med just diversifiering utav IT-branschen.

Det finns många skolklubbar, och det är hur enkelt som helst att skapa en egen. Det finns allt från politik, till rollspel, till schack, till programmering. Svårt att inte hitta något man är intresserad utav. Det finns också ett stort engagemang i aktiviteter med elever via elevernas eventorganisation "Togethernet". Många på skolan är ju gamers och datorintresserade och det märks av i just det engagemanget: skolan har en discordserver och jag vet att många klasser också skapar egna discordservrar, när det inte är korona så har vi också hackathons, LAN fester, och gamejams.

Studiero har fungerat ganska bra, och det är ändå med tanke på att vi anses vara den stökigaste 2020 klassen (whoops). Jag har det enkelt att fokusera på lektionerna och när det krävs så är klassen jättelugn. Jag har faktiskt varit lite blown away utav skolintresset utav alla som är där, det finns en stor chans att din klass kommer spränga dina fördomar om "cliques" till småbitar. Varenda liten kotte, oavsett om de verkar som någon du skulle sorterat in i en icke-produktiv låda i högstadiet, är jätteflitig och väldigt skolintresserad.

Maten är också relativt bra. Kan inte prata för hur den var förut och ifall den var bättre då men utav mina egna erfarenheter så känner jag att maten är ligor bättre än det jag fick i högstadiet. Bra kvalité på råvarorna (grädden till pannkakorna är riktig grädde!!!!) och maten smakar aldrig billig, utan känns kvalitativ.

Finns dock inget utomhusområde som tillhör skolan, men man är fri att går omkring i Kista om man känner sig för det, och det är ju inte så illa.

All in all, börja för gratis kaffe. Hoppas vi ses nästa skolår!
Elev
27 mar 2020

Rekommenderas starkt!

Superbra skola! Engagerade, tålmodiga lärare som verkar kunna typ allting, supermysig lokal och sköna klassrum, har ett bibliotek och stöd för alla möjliga lektioner, och mest av allt: En riktigt fin gemenskap! Riktigt skön studieatmosfär och riktigt skön skola generellt. Jag går mitt andra år, och jag har aldrig någon gång tvekat om jag valde rätt skola! 😄
Elev
4 feb 2020

Bra skola

Bra skola, fina lokaler, bra mat och för det mesta sköna lärare.
Elev
18 dec 2019

Ganska bra!

SSIS ligger mellan ”helt okej” och ”bra” beroende på vad för slags klass och lärare du hamnar med. Som andra har påpekat är skolan extremt fräsch och modern, lärarna är lätt att få tag på och eleverna är alla samlade på en plats så det är enkelt att lära känna andra elever från andra klasser.

Om du är extremt introvert utav dig kommer du nog tycka den öppna miljön är lite utmattande, då skolan har noll privacy och du är konstant runt en stor mängd människor. Väggarna är gjorda av glas och du kan in princip inte gå till något ställe där det inte finns någon person.

Beroende på hur kräsen du är med mat så kan den vara allt från ”meh” till ”väldigt bra”. Jag själv tyckte maten var mycket bättre när vi hade vår tidigare kock, men nu på senaste tiden har vår mat blivit väldigt automatiserad och därmed har mat kvalitén sjunkit, precis som en matsal. (Skolan utnyttjar sig av en resturang i samma byggnad för att ge eleverna mat). Vi har dock tillgång till frys, gratis kaffe och te i skolan för dem som behöver och det ärligt talat gör skolan direkt till en top skola.

För att utveckla gällande lärande och klass, så finns det ett par ämnen som har ganska dåliga lärare, tyvärr oftast de tekniska ämnena (Teknik, programmering, dator och nätverksteknik). Du kan ha tur dock och få dem bra, i sånna fall bör du inte ha något att oroa dig över.

Gällande klasser så finns det alltid chansen att du hamnar med en dålig sådan oavsett vilken skola du är i. Dock verkar det vara en trend på SSIS att många klasser saknar fokus/engagemang under lektionerna. Och om inte klassen är fokuserad kommer inte du heller vara det, vilket kan göra att du fullständigt skiter i många av uppgifterna läraren ger ut. Detta är extremt tydligt i två av klasserna i min årskurs, och skulle gissa på att den mycket sociala och öppna miljön är största orsaken till detta fenomen.

Vad jag försöker säga är att om du hoppas på en väldigt engagerad klass som fokuserar djupt och bryr sig om vad läraren säger bör du tänka om. Med det sagt finns det säkert klasser som inte helt plötsligt får adhd och inte kan fokusera för skit.


Med allt detta sagt är SSIS fortfarande en väldigt bra skola, bara att detta var majoriteten av problemen skolar lider av. Det är dock ingenting i jämförelse med många andra skolor där ute.
Föredetta elev
10 dec 2019

Fantastiska lärare och miljö

Bästa 3 åren du kan önska dig! Fantastiska lärare och underbar gemenskap!
Elev
6 dec 2019

Bra skola

Toppenskola. Fina lokaler, bra lärare, väldigt bra mat och fin gemenskap. 10/10
Samuel Sundh
Elev
5 dec 2019

Skolan är okej för teknik intreserade

Skolan har fina lokaler och i allmänhet bra lärare. Däremot bedrivs extrem censur och inga åsikter som inte är extremt vänster-pk tillåts.
Elev
18 nov 2019

Skolan är okej

Skolan är väldigt bra i det mesta förutom utbildningen.
Elev
30 jun 2019

En av de bästa teknikskolorna i Sverige

SSIS är en lätt en skola i världsklass, lokalerna är fräscha och snygga, det finns en otrolig lärarkontakt och undervisningen är modern och mycket bra.

Eftersom skolan är väldigt liten så är gemenskapen i stort fokus. Hellre än att dividera upp sig i årskurser så kan elever på ett väldigt enkelt och naturligt sätt brygga gapet till äldre och yngre elever. Samma gäller lärarkontakten, då lärarna befinner sig i samma utrymme som eleverna och är nåbara på ett helt annat sätt.

Det som är riktigt speciellt är en nära kontakt med rektor och därmed är hur mycket eleverna kan påverka sin utbildning mycket annorlunda, både med tanke på resurser och utrustning men också när det gäller kurser. Skolan har en stor mängd klubbar och organisationer som annordnar events av olika slag för skolans elever och lärare utöver skoltimmarna.

Eftersom skolan profilerar sig mot företagsamhet och vision, har de också ett nära samarbete med olika företag i området som Ericsson, IBM, TATA och universitet som Stockholms Universitet och KTH. På så sätt får eleverna kontakt med en professionell industri på samma nivå tekniska universitet. Trots allt detta är det en kommunal skola med alla säkerheter som det för med sig.

Det gör SSIS till en otrolig bädd för framtida studier eller för unga entreprenörer som vill ut i arbetslivet.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen